Çözüldü Casper NB C900 donuyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Sneero

Kilopat
Katılım
20 Mayıs 2016
Mesajlar
21
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Yaklaşık 3-4 yıldır Casper NB C900 kullanıyorum. Son zamanlarda zaman zaman açılışta aşırı yavaş açılma problemi oluyordu. Ancak bu sık olmuyor ve açıldıktan sonra yapılan işlemlerde herhangi aksaklık kesinlikle olmuyordu. Full dolu bilgisayarda, onlarca sekmede gezinirken render işlemleri yapıyordum. Daha yeni alt cover ve fanlarını değiştirdim/yeniledim, soğutucu temizliği yaptırdım ve bilgisayarı sıfırladım. Sıfırladıktan sonra 1-2 program kurulumu derken bilgisayarın açılışı 3 dakika gibi inanılmaz seviyelerde. (Açılışta en az 15 saniye siyah ekran ve lütfen bekleyin yazısı var.) Web sekmelerinde veya YouTube sayfalarında gezinirken takılma, donmalar oluyor. Program açarken donmalar gecikmeli açılmalar oluyor. Driver güncellemesi yaptım, virüs taraması yaptım bir problem gözükmüyor.
Problem Windows veya pil ile alakalı olabilir mi? Örneğin güç seçeneklerinden yüksek performans veya dengeli arasında geçiş yaptığımda herhangi bir değişiklik şahsen gözlemleyemiyorum. Öncesinde bu ayar geçişlerinde bilgisayarın çalışma hızı, ekran parlaklığı değişimi vs. fark ediliyordu. Sizce problem nerededir? Yardımcı olursanız sevinirim.

Bilgisayar Sistemim:
  • İşlemci: Intel Core i7 7700HQ 3.8GHz 6MB Cache
  • Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX1050
  • Hard disk Kapasitesi: 1 TB
  • Bellek: 8 GB DDR4
  • İşletim Sistemi: Windows 10 Home
 
Çözüm
Windows 10'u USB formatla sıfırdan kurdum. Ardından driverpack ile sürücüleri yükledim. Sorunum düzeldi arkadaşlar. 30-40 sn arası açılıyor ve bu da normal bu bilgisayar için. Donma problemleri de gitti. Benim gibi problem yaşayanlar sürücüleri kontrol etmeliler. Driverpack Driver Booster'ın yapmadığını yaptı diyebilirim. Fakat Driverpack'i kurarken Comodo ve Malwarebytes çok kez engelledi hatta virüs buldu. Şimdilik temizledim. Bu antivirüs programları bir tık ağırlaştırabiliyor ama hala normal. Konu kapanabilir.
Sorunun HDD'den olduğunu düşünüyorum, HDD ile Windows 10 kullanmak pek mantıklı değil. HDD sağlık kontrolü yapabilirsiniz.
 
Sorunun HDD'den olduğunu düşünüyorum, HDD ile Windows 10 kullanmak pek mantıklı değil. HDD sağlık kontrolü yapabilirsiniz.
HDD'den kaynaklı olsaydı bu problem en başında olmaz mıydı? Dediğim gibi sistemi çok zorladığım zamanlar oldu çok ciddi render işlemleri yapıyordum ama hiç böyle aksaklık olmadı. Her şeyi sıfırlayıp bilgisayara bakım yapınca çıktı bu sorun
 
HDD'den kaynaklı olsaydı bu problem en başında olmaz mıydı? Dediğim gibi sistemi çok zorladığım zamanlar oldu çok ciddi render işlemleri yapıyordum ama hiç böyle aksaklık olmadı. Her şeyi sıfırlayıp bilgisayara bakım yapınca çıktı bu sorun
Hocam başka bir şey sorunlu görünmüyor, belki işlemci boşta bile aşırı ısındığından olabilir. Boşta ve yükteyken işlemci sıcaklığını kontrol edin bir. Bir de yüklenmemiş sürücü varsa yükleyin.
@Adanakebab'ın dediği testi de yapabilirsiniz.
 
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Teşekkürler. Dediğiniz işlemleri yapacağım sonuçları paylaşırım
 
@Adanakebab @e.n.e.s
Arkadaşlar HDD Testi yaptım bi problem yok gibi gözüküyor. Ram testini ise beceremedim çünkü önyükleme aşamasına bi türlü geçmedi. Belki biostan ayar gerekiyor bilmiyorum ama UEFI değil çok seçenek çıkmıyor boot kısmında.
Windows yeniden mi kurayım sizce?
 

Dosya Ekleri

  • HDTune_Benchmark_WDC_____WD10SPZX-00Z10T0.png
    HDTune_Benchmark_WDC_____WD10SPZX-00Z10T0.png
    27,8 KB · Görüntüleme: 21
  • HDTune_Error_Scan_WDC_____WD10SPZX-00Z10T0.png
    HDTune_Error_Scan_WDC_____WD10SPZX-00Z10T0.png
    13,6 KB · Görüntüleme: 27
  • HDTune_Health_WDC_____WD10SPZX-00Z10T0.png
    HDTune_Health_WDC_____WD10SPZX-00Z10T0.png
    24,8 KB · Görüntüleme: 19

Yeni konular

Geri
Yukarı