Casper neden iyi bir marka olmayı tercih etmedi?

do not interfere

Hectopat
Makaleler
2
Yer
Ankara
Zamanında biliyorsunuz televizyonda sadece Casper'in reklamı olurdu, güzel reklamlar sunarlardı. Fakat neden kendini geliştirmek yerine kötü bir marka olmayı tercih etti sizce? Bana göre isteselerdi ve çabalasalardı şu an en iyi markalardan biri olabilirdi. ASUS MSI gibi. Sizce neden tercih etmediler, konu hakkındaki yorumlarınız neler?

Casper ile ASUS gibi firmalar karşılaştırılmamalı bence. ASUS, MSI gibi firmalar üretime odaklı kendi anakart, ekran kartı gibi bileşenlerini üretebilen firmalar ve günümüzde dünyanın her yerinde biliniyorlar. Bu firmaların hepsinin farklı bütçeleri farklı imkanları vardır. Bu benim şahsi görüşüm. Diğer kişilerin görüşlerini de merak ediyorum.

Ürünlerde minimum maliyet maksimum kâr kafasında gidince markadan ağzı yananlar oldu. Böylelikle sürdürülebilir bir satış sergilemediler.

Televizyonda falan reklamlarını çok görürdüm, genel olarak özellikleri sanki dünyanın en iyi aletiymiş gibi anlatırlardı. Fakat hiç bi zaman reklamlardaki performansı veremedi. Tabii farklı bir sürü sebebide var.

Sağda solda kendi ürünlerine bot hesaplardan +5 yıldız verip " Oh harika Casper aldığım için çok mutluyum iyi ki Casper almışım hem yerli marka hem çok kaliteli" gibi saçma yorum yaptırdıkları için olabilir mi? YouTube kanallarına para verip tarafsız olmayan videolar çektirmeleri de cabası.

Casper ile ASUS gibi firmalar karşılaştırılmamalı bence. ASUS, MSI gibi firmalar üretime odaklı kendi anakart, ekran kartı gibi bileşenlerini üretebilen firmalar ve günümüzde dünyanın her yerinde biliniyorlar. Bu firmaların hepsinin farklı bütçeleri farklı imkanları vardır. Bu benim şahsi görüşüm. Diğer kişilerin görüşlerini de merak ediyorum.

ASUS gibi firmalar ile karşılaştırmadım, önceden elinde fırsatları varken rakip olabilecekken neden bunu tercih ettiklerini sordum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı