550 liranın tamamını ekran kartına harcayamayız, yetersiz kalacağından adım gibi eminim. Bakkaların lafına itimat etme.
100-150 lirası PSU'ya gider, geri kalan 400 liraya bir ekran kartı alabilirsin ancak DDR2 bir anakart kullanıyorsun zaten, darboğaz yapacaktır büyük ölçüde.
Ekran kartlarında en önemli şey kartın GPU'sudur. Bellek ve frekans hızlarına bakarak hangisinin daha performanslı olduğunu kesin bir biçimde söyleyemezsin.
Bit değeri ise veri yolunun bant genişliğini temsil eder, otoban ne kadar çok şeritli ise o kadar çok araba geçer ve trafik olmadan geçer gibi düşün. Dolayısıyla çok önemli bu da.
Neticede en kesin cevabı incelemeler verir.
Günümüzdeki her anakarta her ekran kartı takılabilir.
480 liraya şu ekran kartını alırsınız :
VATAN COMPUTER - ASUS - GTX660 DirectCU II GDDR5 2GB 192Bit Nvidia DX11 Ekran Kart
Geri kalan paranın üzerine biraz daha ekleyip +80P olmasa da sorun çıkartmayacak bir PSU alabilirsiniz.
Ekran kartı ve PSU alıyorsanız ileride anakart-işlemci-RAM bellek 3'lüsünü mutlaka değiştirmelisiniz.