Casper Neo bilgisayara ekran kartı tavsiyesi

Buğra COŞKUN

Hectopat
Özellikler:
Casper Neo
Intel core 2 Quad Q8400 (İşlemci hızı 2.66 Ghz. 4MB L2 Cache, 1333 Mhz FSB)
4GB 800Mhz DDR2 Bellek
640 GB Sata harddisk
2GB ATI HD4650 Ekran kartı (1GB ayrılmış bellek) = (bozulan ekran kartım entegre hatası olduğunu söylediler.)
300V powersupply
Anakart modeli: MSI MS-7529

Bütçem kısıtlı ve koca bir yazı oyunsuz geçirmek istemiyorum yardımcı olursanız sevinirim..

O sisteme para harcamak ölü yatırım olur. Bu yazı, güncel oyunları orta çözünürlük ve düşük grafik ayarlarında oyun oynayarak geçirmek istersen HD 6670 alabilirsin.

Ya açıkcası ben powersupply'ın yetmeyeceğini düşünüyorum. Ama aklıma takılan bir şey var benim. PC'im gddr5'i destekler mi ve bu bellek hızı ve çekirdek hızı nedir ? Çekirdek hızı ve bellek hızı daha yüksekse mi iyi yoksa bit yüksek olursa mı iyi onların cevabını alamadım diğer açtığım başlıkta..

- - - Güncellendi - - -

Ölü yatırım olur derken?

Son düzenleyen: Moderatör:
550 liranın tamamını ekran kartına harcayamayız, yetersiz kalacağından adım gibi eminim. Bakkaların lafına itimat etme.
100-150 lirası PSU'ya gider, geri kalan 400 liraya bir ekran kartı alabilirsin ancak DDR2 bir anakart kullanıyorsun zaten, darboğaz yapacaktır büyük ölçüde.

Ekran kartlarında en önemli şey kartın GPU'sudur. Bellek ve frekans hızlarına bakarak hangisinin daha performanslı olduğunu kesin bir biçimde söyleyemezsin.
Bit değeri ise veri yolunun bant genişliğini temsil eder, otoban ne kadar çok şeritli ise o kadar çok araba geçer ve trafik olmadan geçer gibi düşün. Dolayısıyla çok önemli bu da.
Neticede en kesin cevabı incelemeler verir.
Günümüzdeki her anakarta her ekran kartı takılabilir.

480 liraya şu ekran kartını alırsınız : VATAN COMPUTER - ASUS - GTX660 DirectCU II GDDR5 2GB 192Bit Nvidia DX11 Ekran Kart

Geri kalan paranın üzerine biraz daha ekleyip +80P olmasa da sorun çıkartmayacak bir PSU alabilirsiniz.

Ekran kartı ve PSU alıyorsanız ileride anakart-işlemci-RAM bellek 3'lüsünü mutlaka değiştirmelisiniz.

Kısacası Yeni PC mi alayım diyorsunuz :D (Darboğaz dediğin nedir kusura bakma PC bilgim zayıf o yüzden size saçma gelebilir ama bilmiyosan öğren demişler)

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı