Casper Neo NEO.I750-4M65P Anakart ve İşlemci Değişimi

kasimben

Hectopat
Merhaba arkadaşlar, masaüstü bilgisayarımın anakartını değiştirmek istiyorum.

Kasa boyutlarım;

• Boy 430 mm
  • En 340 mm
  • Derinlik 180 mm

Benim kasam mini tower mi, midi tower mi ya da başka bir model mi? Nasıl bir anakart almalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
1. İşlemcini değiştirmeyeceksen işlemcinin modeline ugun anakart bakmalısın.
2. Eski anakartıyla yeni alacağın anakartın üretici sayfalarına bakarak karşılaştırabilirsin.

Kusura bakmayın eksik bilgi verdim. 2010 yılında aldığım halen daha kullandığım Casper Neo NEO.I750-4M65P bilgisayarını aldım. Kasa aynı kalacak. Sadece işlemciyi (İ7 ve 3. nesil olacak ) ve anakartı değiştireceğim.

Bütçem 1000 TL civarında. Şu an bilgisayarımda 12 GB DDR3 1333 RAM var.

NOCTUA NH-C14
soğutcuyu yeni aldım.

CORSAIR CSSD-F240GBGS-BK Force GS Series 2.5 240GB SSD SATA 6.0Gb/s(SATA3), 555-525MB/s de yeni aldım. unutmadan söyleyim anakartın SATA III'ü desteklemesi lazım. Merak ettiğim konu kasam hangi modele giriyor. ? (mini tower mi, midi tower vs)

uzalan, PSU'dan tam emin değilim ama benim sadece öğrenmek istediğim kasam hangi tür ? Ona göre anakart ve işlemci alacağım. Belki PSU'yu da değiştiririm.

Kardeşim kasanı araştırdım ama nasıl birşey bulmadım. İşlemci ile anakartı değiştirebilirsin ama o ekrankartı ile oyun oynam çok zor. Öneri yaparım ama ezbere olur, yanlış öneri yapmak istemiyorum. 1000 TL'yi biraz daha arttırıp işlemci, anakart, PSU'lu kasa, ekrankartı alınabilir.

Abi, PC'de i5 varmış neden işlemci aldırıyorsun ki ? Kasa, PSU, ekran kartı alsa daha iyi olmaz mı ?

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı