Casper nirvana A15HE Overclock Sonrası İşlemci Isınması

Bulugali

Hectopat
Daha fazla  
Casper nirvana A15HE serisi bir laptop sahibiyim ve i7 2670qm işlemcim, RAM 6 GB, GT 520m. (Bendeki 128bit serisi, 64bit olanda var aynı seri.)

6 yıllık bir laptobum var. Laptop çogu oyunda FPS kaybı yaşatıyordu ben de ekran kartına O.C yapmayı kafama koyup biraz araştırdım ve yapıldıgını ve verimli oldugunu ögrendim. (Ne kadar laptoplara O.C tehlikeli olsada riski göze aldım.)

Sonuç başta %20 O.C ile 5-7 C arttı ancak daha sonra fan ve bakır block degişimine gittim ve sonuç olarak 85C olan sıcaklık 60-70C arası kalmaya başladı. (Termal macunu 3-4 kere deneyerek degiştim en son çok ince çekerek bu degerleri yakaladım.) ancak işlemci sıcaklıgı %30 yükte 85 %50 yükte 90 C hala görmekte idi onu da termal macununu 2-3 kere degiştirdim ama bi fayda etmedi. Daha sonra tekrar ekran kartını O.C yaptım %25 kadar sonuç çok saçma oldu.
20FPS aldıgım oyundan 30 FPS rahat almaya başladım. İşlemci daha az ısınmaya ve ekran kartı ise neredeyse eskisiyle aynı sıcaklıklarda. Bu saçmalıgın sebebi nedir acaba? Ayrıca işlemci sıcaklıgını nasıl dusurebilirim? İşlemci sıcaklıgını dusurebilirsem gayet işime yarayacak bi PC olur. Çizim programlarında çok zorlanıyor özellikle 3D karmaşık çizimlerde kasma hatta hata alıyorum işlemci yüzünden el yapımı sulu sogutma yaptım biraz işe yaradı ancak tam istedigim sonuç olmadı. Şimdi eski bakır blogun içinden su geçirmeyi düşüyorum sizce sonuç alabilir miyim? Oldukça uzun bir yazı oldu. Fikirleriniz için şimdiden teşekkurler.

Aynı işlemcili bir dizüstüm var ve bende GPU'ma o.c. yapıyorum. İşlemcini ekran kartınıza göre çok güçlü. Sizede benim taktiğimi önericem.

Pile sağ tık ile güç seçeneklerine gelin, seçili olan planınızın ayarlarını değiştirin diyin, buradanda gelişmiş ayarla gidin, işlemci güç yönetimini bulun ve max değerini %99 yapın.

Böylece işlemciniz kendi değeri olan 2.2 GHZ de çalışacak ve kendine hız aşırtmayacak. Oyunlarda hiç bir negatif etkisini görmeyeceksiniz ama daha az ısınacak. Bun rağmen CPU kullanımız düşük olursa daha da kısabilirsiniz.

%25 o.c. dizüstü GPU'su için çok risklidir. Anakart chipsetiniz ısınmadan dolayı şişme yapabilir, dikkatli olun.

ekran kartı over clock sonrası max 75 C görüyor ayrıca işlemci yükü de hafifledi (sebebini anlamadım)
tek sorun şu işlemci %40 yuklere geldiginde 90 C yi görüyor rahat fan ve bakır block degişim öncesi ekran kartı 85 C dereceyi görüyordu onu hallettim ancak işlemcide bi iyileşme olmadı. işlemcinin ustunu neyle silebilirim eter benzin vb birşey olurmu bi faydasını görürmüyüm işlemcim hala güçlü işlemci ancak ısınması yavaslatıyor

bu arada başlıgı sistem oyle yazdı ben farklı bir başlık atmiştim ısınma over clock öncesindede vardı (işlemci)

birde benim ekran kartının hem 128 bit hemde 64 bitlik versiyonu var ancak 128 bit olanın hızları dusuk 64 bitlige göre ekran kartının alt yapısı aynı ise 64 bitlik seviyesinde O.C yaparsam nasıl olur acaba biraz detay ama bilen vardır belki
ek :GeForce GT 520M (64 bit/ 740 /900 MHz) (128 Bit 600 / 800 MHz)

Bendede gt630m ve i5 6800hq olan bir casper laptop var 128bit 7 yıllık bir laptop ama gta 5 i 30fps sabit low ayarlarda oynatıyor.başkalarına baktığımda ise bu değerin en fazla 20Fps olduğunu gördüm.Bu nasıl oluyor.

akıllılık edip benim gibi alırken işlemciye abanmamıssın heralde ekran kartın fena degil gibi o yuzden fps alıyorsundur ısınma sorunun varmı hiç.

notebook sogutucu bi işe yaramıyor bi kere marka casper :D vakum sogutucu bile var ancak 2-3 derece için o kadar ses gerçekten çekilmez zaten bi işe yaramıyorda.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı