Casper Nirvana Boot Menüde Hiçbir Şey Gözükmüyor

Şuanda elimde içerisinde Windows 8.1 single language yazdırılmış bir flash bellek var. Elimde sıfır bir SSD harddisk var 120 GB kingston. Harddiski laptopa takıyorum PC'yi açıyorum ve açılırken F2 tuşuna basıp BIOS'a giriyorum. BIOS'a girdiğimde boot menu altınta hiçbir şey yok. Ne USB var ne HDD ne DVD yanlızca Windows Boot Manager var. USB seçeneğini ilk sıraya alamadığım için USB ile boot edemiyorum. Ayrıca PC açılırken F12 tuşuna bastığımda boot menu direk geliyor. Orada da tek seçenek var Windows Boot Manager. Tab tuşu ile yan menuye geçtiğimde setup seçeneği var ordan BIOS erişim sağlıyorum bu kadar. BIOS'umun tüm resimlerini zaten paylaştım. boot menunün resmi var eklemiş olduğum resimlerde. Oraya bakarsanız anlarsınız durumu. Hiçbir şekilde HDD haricinde PC'mi boot edemiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Elinizdeki imaj bozuk yüksek ihtimalle. Buradan Windows 10 indirip Rufus ile USB belleğe GPT ve FAT32 modunda yazdırın:

Windows 10 Türkçe İndirme ve Kurulum | Technopat Sosyal

Ayrıca USB 3.0 portu kullanıyorsanız yerine 2.0 kullanın ya da tam tersini yapın.
Deneyip geri bildirim yapacağım.

Elinizdeki imaj bozuk yüksek ihtimalle. Buradan Windows 10 indirip Rufus ile USB belleğe GPT ve FAT32 modunda yazdırın:

Ayrıca USB 3.0 portu kullanıyorsanız yerine 2.0 kullanın ya da tam tersini yapın.
Şuanda adımları izledim ve USB flash diskimi hazırladım. Windows 102u dizüstü bilgisayarıma kurmak için USB 3.0 ve 2.0 girişlerinden ayrı ayrı takıp deneyerek boot etmeye çalıştım. Fakat hiçbir şekilde USB belleğimi görmüyor BIOS.

Hocam var mıdır başka bir çözüm öneriniz ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorun malesef çözülemedi. Isparta/Yalvaçta ikamet ediyorum burada 5 farklı bilgisayarcıya götürdüm ve sorunumu anlattım hepsi birer ikişer gün aldı laptopu benden bi bakalım dediler daha sonra yok yapamadık diyip bana geri teslim etti. İzmire geçicem 10 güne kadar nasipse birde orda şansımı denemeyi düşünüyorum. Sanırım buradanda bir çözüm yolu çıkmayacak gibi. Önerileriniz için teşekkür ederim ben durumu ara ara bildirip sizleri haberdar etmeye çalışıcam. Şuanda yaklaşık 20 gündür bilgisayarsızım :( Hiçbir şekilde çözüm bulamazsam yeni bir cihaz almaktan başka yapacak birşeyim yok. 3000 TL civarında bütçem var önerebileceğibiz notebook modelleri varmıdır ? Oyun ağırlıklı kullanıyorum bu yönde belirttiğm fiyat çevresinde satın alabileceğim maksimum cihaz önerilerinizi bekliyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı