Casper Nirvana CHY.3550-4L45A-N işlemci değiştirme

AyhanALTINOK

Hectopat
Casper Nirvana CHY.3550-4L45A-N laptop kullanıcısıyım SSD ve ilave RAM takmama rağmen CPU 90% çalışmakta. Performans sorunu yaşıyorum. Araştırma sonucum işlemcimin soketli olduğundan değiştirme şansımın olduğunu öğrendim. Şu an kullandığım işlemcim Pentium 3550M. Intel'in sitesinde i7 4930MX extreme edition işlemci ile uyumlu olduğunu öğrendim. Bunu kullanmam sonucunda ne tür sorunlarla karşılaşırım? Başka bir şey mi kullanmalıyım? Yardımcı olursanız memnun olurum.

Almayı düşündüğüm işlemci kıyaslama linki :
Intel® Ürün Teknik Özellikleri - Karşılaştırma

Sistem özelikleri :

Marka: Casper Nirvana Laptop
Model: CHY.3550-4L45A-N
Ram: 10 GB DDR3 2300 mhz
Harddisk Kapasitesi: 500GB SDD Kingston
Ekran Karti: NVIDIA® GeForce® GT740M Ekran Kartı
Ekran Karti: Intel(R) HD Graphics Ekran Kartı
DirectX Version: DirectX 12
İşlemci: Intel® Pentium® 3550M İşlemci
Anasakart: HM86
Bios: Phoenix Bios SC-T V2.1
[TBODY] [/TBODY]

CPU-Z Ekran Alıntıları;

caches.jpg cpu.jpg graphics-intel.jpg graphics-nvidia.jpg mainboard.jpg memory.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

Cihazınızın termal soğutma gücü 57 watt TDP değerine sahip işlemciler için yetersiz. İşlemci soketiniz PGA bir yapıya sahip olduğu için işlemcinizi yükseltebilirsiniz. 3550M ile aynı TDP değerine sahip bir işlemci ile değişim yapmanız ısınma sorunlarını en aza indirgeyecektir. i7 4702MQ yapılabilecek en mantıklı yükseltmedir. BIOS yazılımınızda veya chipsetinizde herhangi bir yükseltme engeli bulunmamakta. İşlemci değişimi yaparken mutlaka iletkenliği ve yoğunluğu yüksek kaliteli bir termal macun kullanın. Bilgisayarcılarda 5-10 liraya satılan termal macun ile uygulama yapmak ısınma sorunlarını beraberinde getirecektir.

Bilgisayar Fiyatları ve Bilgisayar Parçaları sahibinden.com'da

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı