Casper Nirvana CKU 1000 İşlemci Yükseltme

MuhammetJerich0

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhabalar, Casper Nirvana cku 1000 laptopum var.
Upgrade etmeden önceki sistem bu şekilde;

CPU: Intel Celeron 1000M.
.

RAM: Samsung 4 GB DDR3 1600MHz 2RX8 CL11.

HDD: WD 750GB 7200RPM 16MB cahce.

İlk upgrade'imden sonraki sistemdeki tek değişikliğim işlemciyi değiştirmek oldu.

CPU: Intel Celeron i7-3612QM.
.

İşlemci sıkıntısız bir şekilde çalıştı. Yani CKU1000 modelinde Celeron 1000M'den i7-3612QM'e upgrade mümkün.

İşlemciyi upgrade etmemle birlikte oyun performansında gözle görülür FPS artışı oluştu, sıcaklık değerlerinde fark yok. Maalesef incelemeleri detaylı bir şekilde yapamadım görsellerle iki işlemci arasındaki performans farkını gösteremeyeceğim. CPU stress testini ve Benchmark puanı almadı sadece oyunlardaki FPS farklılıklarını yazıyorum ilerleyen upgrade Stage'lerimde bunlara yer verebilirim. Eski nesil bir sistem olduğu için yeni nesil oyunları test etmem de mümkün değil lakin eGPU Upgrade'inden sonra yeni nesil oyunlara da yer vereceğim hep birlikte bu laptopu nereden nereye taşıyabileceğimize uzun vadede göz atalım.

Counter-Strike: Global offensive 800x600 çözünürlükte lowest ayarlarda;
32-40 FPS'ten 45-65 FPS'e bir artış oldu.

GTA IV 800x600 çözünürlükte lowest ayarlarda:
25-30 FPS'ten 35-45 hatta 50FPS görüldüğü oluyor.

FIFA 15 1280X720 çözünürlükte Low ayarlarda:
Oynanamaz haldeyen 5-10 FPS 28-35 FPS'e bir artış oldu.

Pro Evolution Soccer 2017;
Daha önce 800x600 çözünürlükte pencere modunda lowest ayarlarda 20-25 FPS iken, Upgrade'den sonra 1280X768 çözünürlüğünde yine lowest ayarlarda 40-50 FPS'e yükseldik.

Mafia II;
800x600 çözünürlükte lowest ayarlarda 20-30 FPS civarında bir değer vardı, upgrade işleminden sonra 1280X768 çözünürlükte Low ayarlarda 35-45 FPS arası bir değer alıyoruz.

Şu an için söyleyeceklerim bunlar gözle görülür bir fark var ekran kartımız yok Intel HD Graphics 4000 ile 4 GB RAM ile i7-3612QM'e upgrade etmenin sonuçları bunlar.
İkinci upgrade'imde boş olan RAM slotuna 4 GB bir RAM ilave edeceğim ve toplamda 8 GB RAM ile bakalım nasıl bir performans artışı sağlayacağız. Daha sonraki upgrade işlemlerinde DVD okuyucuyu çıkarıp yerine bir adaptör yardımıyla (SATA hard disk Caddy) şu anki hard diskimizi yerleştireceğim boşa çıkardığımız laptopun SATA portuna da işletim sistemini ve bazı sürekli oynadığım oyunları kurmak için SSD takacağız. Son olarak laptopumdaki iki mini PCI-e portundan birini eGPU için kullacağız ve NVIDIA GTX 750 Ti ekran kartını bu sisteme dahil edeceğiz bakalım başlangıçtan sonuca kadar gittiğim bu upgrade macerası fiyat performans olarak tatmin edecek mi, günümüz oyunlarını çalıştırabilecek mi, rekabetçi oyunlarda nasıl bir performans artışı sağlayacak, takipte kalın efendim.

Son düzenleyen: Moderatör:
AIDA64 CPU Stress testi. 1.5 dakikada durumlar bunlar kaç dakika yapmam gerektiğini bilmediğim için 1.5 dakika yaptım. Birazdan Cinebench skorunu da paylaşacağım.

Dosya Ekleri

• stabilitytest1.png
    stabilitytest1.png
    20,4 KB · Görüntüleme: 83
Cinebench R20 CPU skoru 795, Single Core skoru 232, MP Ratio 3.43x. Herhangi bir fan modu yapmadım stok fanlar var, herhangi bir laptop soğutucusu da kullanmıyorum fakat ilerde vakumlu soğutucu kullanacağım. Yalnız bir sorum olacaktı i7-3612QM 4 core 8 thread bir işlemci fakat CPU-Z 4 core 4 thread olarak gösteriyor ve Cinebench'te sadece 4C yazıyor 4C/8T yazmıyor neden acaba?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı