Casper Nirvana CKY Driver Sorunu

Yağız Dikmen

Kilopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Öncelikle selamlar dostlar. Başlıkta verdiğim gibi lanet bir marka olan Casper bir bilgisayarım var. Aldığımdan bu yana driver konusunda sürekli sorun yaşıyorum.
1. Chipset driverini sistem bir türlü kabul etmiyor.
2. Nvidia ekran kartını driveri 327 sürümünde ve güncel sürümü yüklediğimde hata veriyor, yüklemiyor.
Bu sorunlarımda bana yardımcı olacak arkadaşlar arıyorum. Şimdiden teşekkürler.

Driver problemi nasıl oluştu, ne zamandan beri var?
Casper'ın sitesindeki driverları kurmayı deneyiniz. Farklı driverları kurunca sistem bazen kabul etmiyor. Bir kaç defa böyle bir sorunla karşılaşmıştım bende.

Driverları "orbit driver" veya başka bir programla güncellemeyi deneyin.

Benim ekran kartımın driverine çok uzun hatta 1 seneden beri günceleme gelmiyor. Bende kurcalamıyordum. Fakat son zamanlar canımı sıkmaya başladı.
Sitedeki driverleri indirip kurdum çoğunu. Fakat chipset driverini sistem kabul etmedi.
Driverleri indirince 'Driver Booster' adlı programla güncelliyorum. Birde sizin dediğinizle deneyeceğim.

1- Windows temiz kurulum yapın(Format)
2-Bios Update yapın(Casper ile iletişime geçin gerekli bilgilendirmeleri yapınca onlar bios update dosyasını mailinize atacaktır)
3-Driver güncelleme programlarından biriyle driverları yükleyin
sorun çözülmezse chipsetiniz arızalanmıştır, garanti varsa garantiye gönderin.

Yardımınız için çok teşekkür ederim. İlk önce BİOS güncelemesi yapıp, arfından bir format atmayı deneyeyim.
Benim sistemim yaklaşık 4 senelik. Bu yüzden Chipset bozuksa kalsın. Zaten bir sistem topluyorum. Buda artık emekli(y)

Yardımınız için çok teşekkür ederim. İlk önce BİOS güncelemesi yapıp, arfından bir format atmayı deneyeyim.
Benim sistemim yaklaşık 4 senelik. Bu yüzden Chipset bozuksa kalsın. Zaten bir sistem topluyorum. Buda artık emekli(y)
Yeni sistem almak en mantıklı yol.

Pek hortlatmayayım ama bilgi vermem önemli.
Dün akşam tüm sürücüleri yükledim Casper'in kendi sitesinden. Ardından Driver Booster adlı program ile güncelledim. Sonra Nvidia sitesinden güncel driveri indirdim ve oldu.
Nasıl olduğuna bende bir anlam veremedim ama şimdilik oldu. Fakat performansta bir değişiklik yok aynı. Sadece artık çözünürlüğü 1366x768'te oynuyorum. Onun dışında bir şey değişmedi.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı