Casper Nirvana CME.2520-8L45P ısınma sorunu

ayku7

Hectopat
Merhaba arkadaşlar, Casper Nirvana CME.2520-8L45P bilgisayarım var, 2 yıl oldu alalı son 1 aydır bilgisayar çok ısındı diye uyarı vermeye başlayıp kapanıyor. Fan normal çalışıyor ama yinede soğumuyor, önceden fan temizliği yaptığımda sorun kalmıyordu.

Şimdi tertemiz olmasına rağmen hala aynı sorunu veriyor, 80-90 derece sıcaklık oluyor. Termal macun değişimi de yaptım ama fayda etmiyor, acaba içinde ki bakır demir olan soğutma panelini mi değişmeliyim..

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarına virüs bulaşmış olabilir. Arka planda aç bir ayı gibi davranıyor muhtemelen. :) Format atabilirsin. Veya geri yükleme yap.

Format çok denedim ama hala aynı çok sinir bozucu bir hal aldı bu, bende normal ellemiyim bilgisayarı 5060'larda ama bir işlem yapmaya başlayayım. Örneğin pes oynamaya başlayayım ekran kartına yüklenmeye başladığı an 80-90 oluyor uyarı ve kapanıyor.

Kardeşim, dizüstülerin çoğunun ortak problemi belirli bir zaman sonra ızgaralar toz topluyor. Dizüstünü açıp fanlarını bir güzel temizleyip termal macunlarını yenilemen lazım. Görüceksin ilk aldığın zamanki gibi olucak. Bu arada 90 derece ve üstünde bilgisayarını hemen kapat. Bakır boruların sağutucu ile birleştiği noktalar 90 dereceden sonra çözülmeye başlar ve çok büyük problemlere yol açar.

Casper pişmanlıktır diyerek lafı fazla uzatmadan şu adımları uygulamanızı rica ediyorum. Öncelikle kaliteli bir antivirüs yazılımı ile sisteminizi taratın. Eğer sorun devam ediyorsa Windows 8.1 64 Bit işletim sistemini kurun. Sorun bu işlemlere rağmen hala devam ediyorsa soğutma kısmındaki ızgaraların temiz olduğuna emin olun. Zira Casper kalitesiz malzeme ve bileşenler kullandığı için sorun çıkması içten bile değil.

Arkadaşlar ilginiz için öncelikle çok teşekkür ediyorum, söylediğiniz önerileri yaptım virüs olması imkansız çünkü format atalı 15 gün olmadı. Izgaralardaki toz olayı, o da tertemiz yani resmini çekip atabilirim zerre toz yok. Baktığım zaman ızgaradan karşı taraf görünüyor, ama işlemci ekran kartına yüklenmeye başladığım an bilgisayar ısınmaya başlıyor. Acaba soğutma işlemini yapan demir mi görevini yitirdi diye düşünüyorum, tek seçeneğim bu kaldı aklıma gelen macun falan bütün bakımlarını yaptım çünkü!

Casper bilgisayarların çoğunda ısınma sorunu var.

İşlemci kullanımını düşürebilir veya soğutucu almayı deneyebilirsiniz.

Evet bulduğum tek çözüm o şimdilik, işlemci kullanımını %100 den %75'e aldım. 70, 75 arası gidip geliyor sıcaklık, en azından uyarı vermiyor ısındım diye kapanmıyor.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı