Casper Nirvana F800 HDD yanına SSD takmak

İreem

Centipat
Merhaba, Casper Nirvana F800 modeline sahibim ve yeni SSD aldım. Laptopuma HDD çıkarmadan SSD takmak istiyorum. Bunun için nereye takmam gerekir ve kendim SSD'yi takabilir miyim kolayca?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, Casper Nirvana F800 modeline sahibim ve yeni SSD aldım. Laptopuma HDD çıkarmadan SSD takmak istiyorum. Bunun için nereye takmam gerekir ve kendim SSD'yi takabilir miyim kolayca?

Merhabalar ilk önce iyi akşamlar bunun için CD-ROM'u söküp çıkardıktan sonra Caddy isimli alete SSD'nizi montajladıktan sonra Caddy'yi CD-ROM'un olduğu yere takabilirsiniz. İsterseniz internette bir sürü videosu var detaylı bildiğim bir video var onu atabilirim. Fakat size önerim HDD'yi Caddy'ye takip SSD'yi direkt HDD'nin kendi anakarta bağlı olan SATA bağlantısına takmanız bu şekilde daha iyi performans sağlayacaksınız.

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Eklemeyi unutmuşum aygıt Yöneticisi>DVD/CD-ROM sürücüleri kısmından CD-ROM marka modelini Google üzerinden aratırsanız kaç mm. Olduğunu öğrenip o şekilde satın almanız lazım aksi taktirde uyumlu olmaz. Dediğim video tam olarak burda HDD'deki verileriniz kaybolmamasını istiyorsanız klonlama işlemini yapmanızı tavsiye ederim.

Son düzenleme:
Arkadaşa katılıyorum SSD yi eski harddisk yerine eski harddiski ise DVD yerine takın Windows kurulumunu SSD ye yapın

Bilgisayarımda CD-ROM bulunmuyor.

Kusura bakmayınız araştırmadan yorum yaptım. Bilgisayarınızda CD-ROM bulunmuyorsa verilerinizin kaybolmaması için ilk başta SATA to USB kablosu almanız gerekmektedir. Verileri programdan SSD'ye kopyaladıktan sonra bilgisayarınızın içini açarak HDD'yi sökmeniz ve SSD'yi yerine takmanız gerekmektedir. Verileriniz önemli değilse sıfırdan bir kurulum yapmak istiyorsanız leptopun kasasını açarak HDD'yi söküp SSD'yi takarak arkasını kapattıktan sonra leptopun arka kapağını vidalamadan açınız ve BIOS ekranına giriş yapınız. USB formatı yapmanız gerekmektedir.(HDD'yi sökmeden önce Rufus adlı program ile Windows 10 ISO dosyasını USB flash belleğe yazdırtıktan sonra HDD'yi söküp SSD'yi takmanız gerekmektedir. HDD'yi sökmeden önce BIOS sürümünüzün güncel olduğundan emin olunuz güncel değilse güncelleyiniz. ) SSD'yi taktınız BIOS ekranına girdiniz oradan USB flash belleği seçiniz ve arkanıza yaslanıp talimatları izleyerek kurulmu yapınız. Biliyorum çok karışık geldi her türlü desteğe hazırım her şekilde yardımcı olabilirim isterseniz size bunların videolu anlatımınıda atabilirim diğeri gibi. Windows kurulduğunda arka kapağı tekrardan vidalamayı unutmayınız vidaların ilk başta vidalanmama sebebi herhangi bir sorun olduğunda kapağı açmadan SSD ile direkt söküp takma işlemini kolayca yapabilmeniz. ( Bilgisayarı alt tarafı açık halde masaya koymayınız kapağını kapatıp bilgisayarı öyle koyunuz eğer her şeyi düzgün yaptığınızdan eminseniz vidalayabilirsiniz. Unutuyordum demeyi eğer bilgisayarınızın garantisi varsa en yakın Casper bayisine gidiniz ve durumu anlatınız onlar yapsın ki tekrardan bir kağıt yapıştıracaklar oraya siz yaparsanız garantisi varsa bozulur. Eğer kendinize güvenmiyorsanız yapamayacağım diyorsanız garantisi bitmişse Casper bayisiyle uğraşmadan en yakın bilgisayarcıya gidip kendi gözünüzün önünde yaptırmasını isteyiniz ne olur ne olmaz bilgisayarı oraya bırakıp gitmeyiniz 5 dakikalık işlem.

Öncelikle çok çok teşekkürler bu Corona virüs yüzünden kendim yapmayı düşünüyordum ama bilgisayarı tehlikeye atmamak için büyük ihtimalle açık bir bilgisayarcıya götüreceğim.Eğer açıksa Casper bayisine giderim.
Kusura bakmayınız araştırmadan yorum yaptım. Bilgisayarınızda CD-ROM bulunmuyorsa verilerinizin kaybolmaması için ilk başta SATA to USB kablosu almanız gerekmektedir. Verileri programdan SSD'ye kopyaladıktan sonra bilgisayarınızın içini açarak HDD'yi sökmeniz ve SSD'yi yerine takmanız gerekmektedir. Verileriniz önemli değilse sıfırdan bir kurulum yapmak istiyorsanız leptopun kasasını açarak HDD'yi söküp SSD'yi takarak arkasını kapattıktan sonra leptopun arka kapağını vidalamadan açınız ve BIOS ekranına giriş yapınız. USB formatı yapmanız gerekmektedir.(HDD'yi sökmeden önce Rufus adlı program ile Windows 10 ISO dosyasını USB flash belleğe yazdırtıktan sonra HDD'yi söküp SSD'yi takmanız gerekmektedir. HDD'yi sökmeden önce BIOS sürümünüzün güncel olduğundan emin olunuz güncel değilse güncelleyiniz. ) SSD'yi taktınız BIOS ekranına girdiniz oradan USB flash belleği seçiniz ve arkanıza yaslanıp talimatları izleyerek kurulmu yapınız. Biliyorum çok karışık geldi her türlü desteğe hazırım her şekilde yardımcı olabilirim isterseniz size bunların videolu anlatımınıda atabilirim diğeri gibi. Windows kurulduğunda arka kapağı tekrardan vidalamayı unutmayınız vidaların ilk başta vidalanmama sebebi herhangi bir sorun olduğunda kapağı açmadan SSD ile direkt söküp takma işlemini kolayca yapabilmeniz. ( Bilgisayarı alt tarafı açık halde masaya koymayınız kapağını kapatıp bilgisayarı öyle koyunuz eğer her şeyi düzgün yaptığınızdan eminseniz vidalayabilirsiniz. Unutuyordum demeyi eğer bilgisayarınızın garantisi varsa en yakın Casper bayisine gidiniz ve durumu anlatınız onlar yapsın ki tekrardan bir kağıt yapıştıracaklar oraya siz yaparsanız garantisi varsa bozulur. Eğer kendinize güvenmiyorsanız yapamayacağım diyorsanız garantisi bitmişse Casper bayisiyle uğraşmadan en yakın bilgisayarcıya gidip kendi gözünüzün önünde yaptırmasını isteyiniz ne olur ne olmaz bilgisayarı oraya bırakıp gitmeyiniz 5 dakikalık işlem.
Son olarak bir şey daha soracağım o zaman ben sadece SSD kullanmış olacağım değil mi?HDD'ye veda etmem gerekecek.

Son düzenleme:
Öncelikle çok çok teşekkürler bu corona virüs yüzünden kendim yapmayı düşünüyordum ama bilgisayarı tehlikeye atmamak için büyük ihtimalle açık bir bilgisayarcıya götüreceğim. Eğer açıksa Casper bayisine giderim.

Son olarak bir şey daha soracağım o zaman ben sadece SSD kullanmış olacağım değil mi? HDD'ye veda etmem gerekecek.

Kusura bakmayınız ceza almıştım yazamadım. Evet HDD olmayacak sadece SSD olacak eğer çok yer kaplayacak dosyalarınız varsa SSD'yi almadıysanız ya da kutusunu açmadıysanız iade ya da değişim uygulayarak yüksek bir depolama alanı olandan almanızı öneririm fakat bu ne için kullanacağınıza göre değişir ne için kullanacaktınız bir de kaç GB'lık SSD satın aldınız? Taktırdınız mı bu arada eğer korona virüsünden korkuyorsanız taktırdıktan sonra eve gittiğinizde direkt sirkeli deterjanlar ya da başka bir şeyle klasik mutfak sarı bezine dökerek çok ıslatmadan nemlinin biraz daha ıslak hali olabilir o şekilde silebilirsiniz. Dikkat ediniz kullandığınız temizlik maddesinin yapısına göre laptopunuzun boyası silinebilir kullanmadan önce dikkat etmenizi tavsiye ederim taktırdığınızda geri dönüş yaparsanız sevinirim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı