Casper Nirvana fan ve CPU sorunu

noobmaster69

Centipat
Selamlar. 2014 yılında aldığım Casper Nirvana 15.6 NB Model, 2 GB NVIDIA GeForce GT745 ekran kartlı bilgisayarımda, oyun performansını arttırmaya yönelik kısa bir süre zarfı boyunca "Razer GameBooster" kullandım. Bu uygulamayı kullanmaya başladıktan sonra fanımda yüksek ses ve takılarak dönme gibi sorunlar ve (bilgisayarımda oyun vb. zorlayıcı uygulama açık olmamasına rağmen) ısınmalar gözlemlemeye başladım. Uygulamadan şüphelendiğim için kullanmayı bıraktım ve olaydan yaklaşık 10 ay sonra bilgisayarımı açmak için fişini prize taktığımda "güç düğmesinin ışığı yanmasına rağmen" ekranda görüntü oluşmadı. Devam eden fan sorununu da göz önünde bulundurarak, sorunun ekran kartında bir zorlanmadan kaynaklanacağını düşündüm ve ürünü servise verdim. Casper servisi bana ekran kartının ani voltajdan yanmış olabileceğini söyledi ve fana da bakım yaparak 10 gün sonunda bilgisayarımı geri verdi.

Bilgisayardaki fan sorunu ilk 3 gün düzelmişti. Ancak 3 günün sonunda tekrardan ortaya çıktı. Onun dışında sorun teşkil edecek bir şey yoktu. O tarihten itibaren 210 FPS sabit aldığım oyunda 120'ye düşmeler, hatta 08 FPS'ler görmeye başladım. Akabinde 3 yıl önce üniversite sınavına hazırlanmak için bilgisayar kullanmayı bıraktım.

3 yıl sonunda bilgisayarımı geri aldığımda hala fan sorunu devam ediyordu ve bilgisayarı dikkatlice açarak içerisindeki tozları temizledim ancak pek fark göremedim. 1 ay sonra (bugün) bilgisayarım aniden kapandı. Daha önce hiç böyle bir sorun ile karşılaşmamıştım. Daha sonra bilgisayarı tekrar açtığımda beni Boot ekranına yönlendirdi ve Windows Boot Manager seçeneğini seçerek devam ettim. Bilgisayarım uygulamalarım halihazırda yüklü olmak üzere tekrardan açıldı. Ancak artık hiçbir uygulama açık olmamasına rağmen henüz ana ekranda bile çok fazla kasmaya, çok rahat oynattığı oyunlarda bile donmalar göstermeye başladı. Bilgisayarım artık çok geç açılıyor, ana ekranda bile kafayı yiyip siyah ekran veriyor.

Tahminim şu an için fan sorunundan dolayı CPU'nun aşırı ısınması sonucu oluşan bir arızanın bilgisayarı bu hale getirdiği. Virüs taramalarını da Kaspersky ile yaptım ve tehdit algılanmadı.

4. Nesil Intel Core i7
Windows 10
2 GB NVIDIA GeForce GT745 (OPTIMUS)

Dosya Ekleri

• IMG_20190709_232521.jpg
    IMG_20190709_232521.jpg
    1 MB · Görüntüleme: 53
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı