Casper Nirvana format sonrası kapanma

tsypr

Centipat
Casper Nirvana laptop almıstım, aldıktan sonra acil ödevlerim vardı onları yaptım hiçbir sorun yoktu işim bittikten sonra format attım. Format bittikten sonra laptop arada kapanmaya başladı 10 15 dk da bir kapanıyordu driverlarını güncelledikten sonra daha nadir kapanmaya başladı ancak hala arada kapanıyor. Bunun sebebi nedir ve nasıl düzeltebilirim veya tekrar başka bir format atsam düzelir mi?
Sistem özelliklerim bunlar.
İşlemci: Intel Core i5-4200M.
Bellek: 8192MB RAM.
Ekran kartı: Intel HD Graphics 4600.
BIOSTAR 120GB SSD.
Windows 10 Pro var şu an.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarın kapanmasının birçok nedeni olabilir. Bunlar:
  • Bilgisayarınızdaki donanımlar çok ısınıyor olabilir,
  • Anakartınızda arıza olabilir,
  • Emin değilim ama SSD'niz kalitesiz geldi biraz bu yüzden de olabilir,
  • İndirilmemiş BIOS güncellemeleri olabilir,
  • Bataryada sıkıntı olabilir.
Belirttiklerimin dışında nedenler de olabilir, dilerseniz bir daha temiz kurulum yapın ama bence bir şey değşmeyecektir.

Bilgisayarın kapanmasının birçok nedeni olabilir. Bunlar:
  • Bilgisayarınızdaki donanımlar çok ısınıyor olabilir,
  • Anakartınızda arıza olabilir,
  • Emin değilim ama SSD'niz kalitesiz geldi biraz bu yüzden de olabilir,
  • İndirilmemiş BIOS güncellemeleri olabilir,
  • Bataryada sıkıntı olabilir.
Belirttiklerimin dışında nedenler de olabilir, dilerseniz bir daha temiz kurulum yapın ama bence bir şey değşmeyecektir.

Ama söyle bir şey var aldıktan sonra dediğim gibi ödev yaptım ve 2 gün boyunca hiç kapanmadı ödevi yaparken bataryası takılı değildi şarjda yapıyordum. Formattan sonra da bataryasız kullandım bataryalı da denedim ama bir şey değişmedi.
Isınma konusuna gelirsek daha önce de farklı bir laptop kullandım o buna göre yanıyordu diyebilirim elimle baktığımda yok denilecek kadar az ısınıyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı