OrkunJJ

Megapat
Daha fazla  
2012-2013 arasında alınan bir adet Casper nirvana laptopum var, 4 5 ay öncesine kadar oyunlarda ve masaüstünde bu kadar donma yaşamıyordum. Son zamanlarda harddiskten garip sesler gelmeye başladı.

1 Sene önce medium ayarlarda kasmadan rahatça oynadığım oyunda bu zamanda low ayarda bile 30 40 FPS alırken birden fps düşüşleri meydana geliyor. FPS düşüşü dediğim sabit 40 FPS alırken durduk yere birden 4 5 veya 9 10 FPS'lere düşmesi. Bu son zamanlarda gerçekten canımı çok sıkıyor.

Bütün parçalarım düzgün bir şekilde çalışıyor, tek tek aygıt yöneticisinden kontrol ediyorum.
Benim düşüncem olarak harddiskten kaynaklandığını düşünüyorum. Son 2 3 aydır var bu olay.

-
Sizce harddiskimi değiştirsem performansım düzelir mi? En az 4 senelik harddisk var.bilgisayarda.

Sistemim:

Intel i5 3210M
8GB RAM
Nvidia GT 630M

Dediğim gibi, örnek verdiğim oyun arma 3 geçen sene oynamıştım ultrada bile 30 FPS veriyordu ama şimdi ultrayı bırak standart ayarlarda bile açınca sunucularda kasıyor.

Birde BIOS'tan olabilir mi? Bilgisayarım 4 5 senelik olduğundan BIOS sürümü eski kalıp performansı düşürüyor olabilir mi?

Yardımcı olursanız çok iyi olur, 4 5 ay öncesine kadar bilgisayar işimi görüyordu oyunlarıda rahatlıkla oynayabiliyordum- şuan oynayamadığımdan 3 4 bin TL'lik masaüstü almayı düşünüyordum fakat bu performans sorununu çözersem o kadar masraf yapmama gerek kalmayabilir.

Bu arada driverlerden diyen çıkabilir, bütün driverleri sürekli güncelliyorum güncel olmayan driver yok.

Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı