Casper Nirvana i5 4200M FPS düşmesi

mühendis52

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba, Casper Nirvana serisi 5yıllık bir laptopum var. GTA 5, CS:GO, LoL tarzı oyunlar oynuyorum. Görüntü kalitesini değiştirsem bile özellikle CS:GO ve GTA 5 de FPS düşmesi yiyorum. Harddisk yaşlandı diye düşündüm bad sector ile tarama yaptım sağlıklı çıktı hiçbir sorunu yok. Ayarlardan sıfırlıyayım temiz kurulum yapayım dedim yine değişen yok. Sistem özelliklerimi belirttim biliyorum yaşlı bilgisayar fakat bu donanımla GTA 5'i en düşük ayarlarda bile FPS düşmesi girmesi garip.

Windows 10 64 Bit Home.
8 GB DDR3 RAM.
i5 4200M 3.10 GHz.
GT 745m 2 GB ekran kartı.

Öncelikle bilgisayarın içi açılmadıysa aç ve temizle, termal macunu değiştirin. 2. bir yöntem olarak ThrottleStop indirip disable Turbo'yu seçiniz. Eğer ki sorun devam ederse driver güncelleyin veyahut sıfırdan Windows 10 USB'si hazırlayıp format atın.

Bilgisayarın direkt kötü olduğu için aşırı normal bende de yakın bir PC vardı. Eskiden zamanında hata edip laptop almışsın YouTube'den testleri açarsan görürsün zaten.

Öncelikle bilgisayarın içi açılmadıysa aç ve temizle, termal macunu değiştirin. 2. bir yöntem olarak ThrottleStop indirip disable Turbo'yu seçiniz. Eğer ki sorun devam ederse driver güncelleyin veyahut sıfırdan Windows 10 USB'si hazırlayıp format atın.
En son yaklaşık 9-10 ay önce bilgisayarcıya götürdüm macun ve iç temizlik için.Kendim hiç denemedim karta zarar veririm diye.2.yönteminizi deneyeceğim.
Bilgisayarın direkt kötü olduğu için aşırı normal bende de yakın bir PC vardı. Eskiden zamanında hata edip laptop almışsın YouTube'den testleri açarsan görürsün zaten.
Hatayla ne alakası var,üniversite okurken sırtımda kasa mı taşısaydım?Öğüt istemiyorum işi bilen biri çözümü varsa yazarsa daha iyi olur.Ben bilmiyordum kasa almasını teşekkür ederim

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı