Casper Nirvana Laptop Mas OS X Kurulumu

newmacosx

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar, Casper Nirvana i3 4 çekirdekli bir laptobum var. Intel HD 4000 bütünleşik grafik kartı var. Ses kartı önemli değil çalışmasa da olur. Çünkü harici USB'den ses kartı kullanıyorum. Driverı var. Anakartın cipsetini öğrenemedim. CPU-Z programında sadece Casper adı altında bir kart ismi çıkıyor. 300 GB HDD var 5200 rpm, CD-ROM ve ethernet kartları ve USB 3.0 2 adet USB 2.0 1 adet var. Üzerinde wifi ve kamerası mevcut, USB imaj hazırladım. Hiç görmedi bile. Nasıl bir yol izlemem lazım?

Bios ayarlarını yapıp kurulum yaptıktan sonra her seferinde usb'den boot etmek zorunda kalıyoruz. Acaba yeni bir bios yazılımı yükleme imkanı yok mu? Casper bios için bile securty kilidi koymuş, tamamen farklı bir yazılım markasında bios yüklemek istiyorum. Üzerindeki bios resmini gönderiyorum. Modeli : casper nirvana nb 15.6. Model :CKU.3120-4K05V-S)

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet aynen öyle... Acaba bios'taki kısıtlamadan mı kaynaklanıyor?

O zaman şurayı takip et:
Kurulum sonrası sistemin USB olmadan Boot edilebilmesi için yapılması gerekenler:

Her ne kadar USB / EFI içindeki dosyaları direk olarak kurulum yaptığınız EFI bölüntüsüne kopyaladığınzda çalışıyorsa da, biz Clover Bootloader ile kurulum yapmanızı öneriyoruz. Bunun için;
USB / EFI içindeki Clover bootloader açın ve sisteminize göre ( UEFI yada Legacy ) buna göre kostüm ayarlarını yaptıktan sonra kurulumunu yapın:

UEFI için:

UEFI olmayan Sistemler için (GPT Olarak Formatlanmış HDD için):

UEFI Olmayan Sistemler ( Windows Yanına Yapılan Kurulumda MBR Formatlı HDD için):

Ardından USB / EFI içinden sadece size gerekenleri HDD / EFI içine kopyalayın. Kopyalanması gerekenler:
  1. /EFI/CLOVER/kexts/10.10/ dosya yoluna gidin ve içine Ethernet kextinizi ekleyin.
    ALXEthernet
    AppleIntelE1000
    AtherosE2200Ethernet
    RealtekRTL8111
  2. /EFI/CLOVER/kexts/10.10/ dosya yoluna gidin ve içine FakeSMC.kext ekleyin.
    FakeSMC.kext
  3. /EFI/CLOVER/kexts/10.10/ dosya yoluna gidin ve içine NullCPUPowerManagement.kext ekleyin.
    NullCPUPowerManagement.kext
  4. EFI/ CLOVER içindeki Config.plist dosyasını aşağıdakilerden size uygun olan ile değiştirin.
    config.plist-Intel-HD4600-desktop.zip
    config.plist-Standard.zip
    config.plist-GE=Yes-NVIDIA.zip
    config.plist-GE=Yes-ATI.zip
  5. /EFI/CLOVER/drivers64UEFI/ dosya yoluna gidin ve içinden VBoxHfs-64.efi dosyasını silin ve yerine HFSPlus.efi koyun.
    HFSPlus.efi
  6. (Opsiyonel): /EFI/CLOVER/ACPI/patched/ dosya yoluna gidin ve içine DSDT.aml, SSDT.aml dosyalarını koyun.
montezuma 2015® - Technopat.net

Inspirion 17R (N7110) - UEFI (Phoenix SecureCore Tiano) firmware alway boots in BIOS Mode - Linux Forum - Software & Operating Systems - Dell Community

Sizin verdiğiniz yönergeleri uyguladım fakat yine de usb'den boot ediyor. Aynı sorunu yabancı bir sitede yaşayan birinin linkini yukarıda gönderdim. Labtop un markası burada önemli değil bios un markası "Phoenix SecureCore Tiano" olması önemli sanırım. Çünkü aynı sorunu başka bir kullanıcı Lenova marka labtop için yaşamış. Yukarıdaki linkte sanırım daha detaylı anlatılmış.

Bu tip bios'lar için başka bir çözüm öneriniz var mıdır? Yoksa ilk açılışta sürekli usb den mi boot edeceğiz?

Ben kurulumu labtopun kendi biosu ile yapamadım.Hhard diski içinden söküp başka bir bilgisayara takarak yaptım. Ama casper'ın kendi biosu hiçbir şekilde usb imajını görmüyor. Mutlaka kendi biosundan boot etme yöntemini bulmak gerekiyor. Bu konu ile yardımcı olmanızı istiyeceğim. Yularıda bios un markasını scurecore tiano diye yazmıştım. Bios ayarlarını ve uygun usb imajını gönderebilir misiniz?

Sanırım bios sadece windows kurulumlarına göre ayarlanmış. Bunu nasıl değiştirebiliriz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…