Dizüstü arkadaşımın, 2 sene önce bilgisayarı 2 kere ranzadan düşürdüğünü, sürekli donma ve mavi ekran gibi sorunları olduğunu söyleyip bilgisayarını bana verdi. Ben de ısınmadandır, ağır bir sorun yoktur diye aldım, temizliğini ve macun değişimini yaptım, harddiski ve RAM'leri kontrol ettim. Aygıt yöneticisinde tanınmayan, sorunlu bir şey yoktu. Ama "watchdog violation" ve "video schedular internal error" başlıkları ile mavi ekran hataları vermeye devam etti. Aldığımda bilgisayar güncel miydi bilmiyorum, ama format atıp güncelledikten sonra bilgisayar normalde Windows giriş ekranının yerine tamamen siyah bir ekran ve fare işaretçisinden başka bir şey göstermiyordu. Güvenli modda ekran kartı sürücülerini kaldırıp tekrar başlattım. Sorunsuz şekilde başladı mı, yoksa format atıp tekrar mı denedim tam hatırlamıyorum ama bir şekilde sürücüleri Casper'ın sitesinden indirip kurdum. Öyle yaptığım zaman mavi ekran sorunu olmuyordu ama haliyle diğer bileşenlerin sürücüler güncel olmuyordu. Ekran kartınınkileri dışarıda bırakarak güncellemek mümkün mü diye biraz araştırma yaptım ama bir şey bulamadım. Windows 10'da deli gibi fan çalıştırıyordu, 7'de nasıl olur acaba deyip 7 yükledim. Sürücüleri internet sitesinden indirip kurdum. Hepsini tanımladım. Buraya kadar her şey iyi güzel. Trajikomik bir şekilde GeForce Experience programına tıkladığım gibi yine mavi ekran verdi. Msconfig'den Nvidia ile ilgili şeylerin otomatik başlamasını kapattım. Chrome, VLC gibi şeyleri kuruyorum şimdilik mavi ekran görmedim. Sizce neden kaynaklanıyordur bu sorun? Çözülemeyeceğinden emin gibiyim ama yine de merak ettim. İlk defa böyle bir şey ile karşılaşıyorum.Konu biraz uzun oldu ama Casper almayı düşünen arkadaşlara rehber, canı sıkılan arkadaşlara eğlence olur diye paylaşmak istedim. Son durumdan haber vereceğim, iyi Sosyal'ler.
Son düzenleyen: Moderatör: