Casper Nirvana Nb 15.6 A15FB Notebook kasma sorunu

İnanç123

Hectopat
Daha fazla  
Casper nirvana Nb 15.6 15fb model laptop var.

• Geforce GT 630M 1 GB ekran kartı
  • Intel core i7 3630QM 2.40 GHz, Turbo Boost ile 3.40 GHz oluyor
  • 8 GB RAM
  • 64 bit işletim sistemi var.

Farcry 4, Rust 2, Gta 4 gibi oyunları 20 FPS'de normal ayarlarda oynuyorum. Ayarları en düşüğe getirirsem 20-25 FPS arası oynuyorum. 15 Ay oldu alalı. Tozlanmadan bir sıkıntımı var yoksa uzun süre yüksek ısıda oynadım bu PC'yle ısıdan dolayı parçaya zarar gelmiş olabilir mi ? Yoksa sistem mi kaldırmıyor ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Aslında bu konuda sana güzelce anlatmışız ama nedense anlamamkta ısrar ediyorsun. O yüzden bir de ben anlatayım. Belki, fark olur....
  • Casper, cihaza düşük bir ekran kartı ama buna karşın yüksek bir işlemci koymuş. Amaç ? "Ağğğbi Core i7 bu ağğbi her oyunu açar" modunda size satabilsinler ürünü. İşe yaramış mı? Valla yaramış. Yemişsiniz bi güzel...
  • Fakat sorun şu ki o işlemciyi soğutmak kolay bir iş değil. Ve Casper, soğutma konusunda berbat bir firma.
  • Ne oluyor ? Sen oyundayken işlemci ısınıyor ve frekans düşürüyor. Düşen işlemci performansı artık ekran kartının isteklerine cevap veremiyor.
  • Benzer şekilde GT 630M de ısınıyordur.
Na yapacaksın ?
  • Garantisi varsa garantiye gönderip cihazın içini temizlettireceksin.
  • Yoksa, içini kendin açıp fanı temizleyecek ve iyi bir termal macun uygulayacaksın.
Bir daha da Casper almayacaksın! Bu en önemli kural!

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı