Casper Nirvana NB 15.6 H36 Mavi Ekran Hatası

Ömer Tûrût

Hectopat
Arkadaşlar Casper marka laptopum var. Marka modeli Casper Nirvana NB 15.6 H36. Benim problemim altını çizerek nVidia Optimus özellikli harici ekran kartımla oyunların simgesine sağ tıklayıp "nVidia ile yüksek çözünürlükte çalıstır." dediğimde "Stop 0x0000016" mavi ekran hatası alıyorum. Bu hep böyle. Bu arada bu lanet olasıca ekran kartının modeli nVidia GT320m. Her türlü sürücüyü eski yeni denedim. Galiba tam olanı istiyor ama bulamadım. Kulaktan dolma bilgiler var. Ramini çıkar temizle ekran kartını da aynı şekil yap şeklinde.

Son düzenleyen: Moderatör:
Deneyeyim. Yazacağım.

- - - Güncellendi - - -

Maalesef fayda etmedi. Yalnız mavi ekranda "nvlddmkm.sys" yazmakta. Bu yazılımsal bir hata mı yoksa donanımsal mı ?

nvlddmkm.sys diyor ise nVidia sürücüsü kaynaklıdır. Lütfen temiz bir format atıp (8.1 tavsiyemizdir) en güncel sürücü sürümünü kurmanızı öneriyorum. Eğer yine hata verir ise belirtiniz.

Ayrıca kurallara uymanızı tavsiye ederim.

- - - Güncellendi - - -

Windows 8.1 'den bahsediyorum. Windows 7 Optimus ile tam uyumlu olmayabilir. Ayrıca güncel işletim sistemi kullanmak güncel sürücülere anında ve stabil şekilde sahip olmak demektir.

Casper deyince içim ürperdi, zamanında az kazık yememiştim. :D

@Ömer Türüt,
Ekran kartının driver cd'si varsa yükleme yapınız. Eğer yok ise modelini atın indirme sitesini verelim ve driverini indirin. :)

ogulcan20 Maalesef cd si yok. Kart modeli nVidia GT320m. Fakat laptopta nVidia Optimus özelliği var. Çoğu nVidia driver da Optimus desteği yok. Yada ben bulamıyorum. Hatta java ile otomatik sürücü taraması yaptırıyorum Optimus desteklemeyen sürücü öneriyor bana nVidia.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı