Çözüldü Casper Nirvana NB 15.6 kaç SO-DIMM slotu var?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

tayfunergun

Centipat
Daha fazla  
Merhaba elımde Casper Nirvana NB 15.6 model laptop var. Bunda aldıgımda 8 GB RAM vardı. Ben 1 tane daha 8 aldım 8*2 16 GB kullanıyorum fakat su an bıraz daha yukseltmek ıstıyorum. CPU uygulamasında baktıgımda 4 slot yazıyor. Sıze gorsellerı atsam bılgısı olan var mı acaba? 4 slot varsa 2x8 daha eklemeyı dusunuyorum. Cıhaz su an yanımda degıl. Sokup bakamıyorum.

2 SO-DIMM slot var. CPU-Z üstünden slot bilgisi anlaşılmaz.

Çözüm
Görselleri buraya ekledim laptopta 4 slot warsa eger 2X daha eklemeyi dusunuyorum.

2 SO-DIMM slot var. CPU-Z üstünden slot bilgisi anlaşılmaz.

Peki görev yeniticisinde yuva sayısı 2/4 yazıyor daha eve gidip sökemedim ama bu slot sayısını sölermı acaba? Ya da cıft slot varsa bana benım laptop uygun 16*2 RAM oneriniz var mı?

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2024-11-01 at 11.42.53.jpeg
    WhatsApp Image 2024-11-01 at 11.42.53.jpeg
    131,1 KB · Görüntüleme: 21
  • WhatsApp Image 2024-11-01 at 11.43.00.jpeg
    WhatsApp Image 2024-11-01 at 11.43.00.jpeg
    96,4 KB · Görüntüleme: 19
  • WhatsApp Image 2024-11-01 at 12.50.25.jpeg
    WhatsApp Image 2024-11-01 at 12.50.25.jpeg
    111,6 KB · Görüntüleme: 19
Görselleri buraya ekledim laptopta 4 slot warsa eger 2X daha eklemeyi dusunuyorum.

Peki görev yeniticisinde yuva sayısı 2/4 yazıyor daha eve gidip sökemedim ama bu slot sayısını sölermı acaba? Ya da cıft slot varsa bana benım laptop uygun 16*2 RAM oneriniz var mı?

Hiçbiri slot sayısını söylemez net olarak. Nadir laptopta 4 RAM slotu var. Sizin cihazınızda 2 adet SO-DIMM slotu var.

Bilendenal maksimum 16 GB destekli olarak yazmış:

Hiçbiri slot sayısını söylemez net olarak. Nadir laptopta 4 RAM slotu var. Sizin cihazınızda 2 adet SO-DIMM slotu var.

Bu en fazla bellek miktarı 32 GB da mı hatalı bilgi o zaman? Model bu laptop bılgılerını ekledim.

Dosya Ekleri

• 11.jpeg
    11.jpeg
    114 KB · Görüntüleme: 25
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu en fazla bellek miktarı 32 GB da mı hatalı bilgi o zaman? Model bu laptop bılgılerını ekledim.

Evet, AIDA64 her zaman maksimum RAM'i doğru göstermiyor. Kaynak alınmaz.

Benim laptop i7 işlemci acaba model farkı olabılır mu bu attıgınızla arasında.

İşlemcim bu sayfada 32 GB yazıyor ama desteklıyor mu kafam karıstı iyice. Ama 2 kanallı sanırım görseli atıyorum fikrinizi söylerseniz sevinirim RAM ıcın 2 soket var sanırım üst üste takılmaz 2 tane bır tarafa 2 tane 1 tarafa takılmaz sanırım.

Dosya Ekleri

• 22.jpeg
    22.jpeg
    155,2 KB · Görüntüleme: 24
Son düzenleyen: Moderatör:
Benim laptop i7 işlemci acaba model farkı olabılır mu bu attıgınızla arasında.

İşlemcim bu sayfada 32 GB yazıyor ama desteklıyor mu kafam karıstı iyice. Ama 2 kanallı sanırım görseli atıyorum fikrinizi söylerseniz sevinirim RAM ıcın 2 soket var sanırım üst üste takılmaz 2 tane bır tarafa 2 tane 1 tarafa takılmaz sanırım.

Günümüzde olan modeller işin işlemciyi baz alıyoruz genel olarak ama eski modeller için durum farklı. Bilendenal 16 GB yazdıysa öyledir. Dedigim gibi 2 slot var RAM için. O bilgisayar için 32 GB RAM gereksiz zaten.

Sanal makine için lazımda RAM :) ondan takacaktım da 16 GB RAM bulabılır mıyım bu cıhaza uygun acba 16x2 denesem 2 sokete var mı önerebileceğiniz RAM 16 GB'lık.

Sanal makine için lazımda RAM :) ondan takacaktım da 16 GB RAM bulabılır mıyım bu cıhaza uygun acba 16x2 denesem 2 sokete var mı önerebileceğiniz RAM 16 GB'lık.

Türkiye piyasasından tek kanal SO-DIMM 16 GB DDR3 RAM göremedim su an.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı