Casper Nirvana NB AF15B EGPU için BIOS

ferhat kaniyolu

Decapat
Katılım
18 Nisan 2019
Mesajlar
8
İşletim sistemi: Windows 10

İşlemci: İntel i5 3230M 2. 60 GHz

RAM: 8 GB DDR3

Ekran kartı: İntel HD 4000 ve Gt635m

BIOS: AMI UEFI tip versiyon 509

Bugün sipariş ettiğim eGPU aparatı geliyor yaklaşık 3-4 gün sonra ekran kartı elimde olacak, sipariş ettiğim aparatın linkini altta vereceğim.


AİDA64 raporum: Report.htm

Öncelikli sorunum BIOS configuration bölümü yok Casper ticket açtım herhangi bir geri dönüş yapmadılar. American Megatrends'te güncel BIOS bulamadım. EGPU için BIOS ayarlarını yapmam lazım modlu BIOS bulamadım BIOS olayını tam anlamadığım için kaynak bulamadım Casper olmasından dolayı internette pek kaynakta yok. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?

İkinci sorun eğer bu bilgisayarda olmazsa yedek Lenovo G580 laptopum var onda da modlu BIOS gerekiyormuş bulabildiğim tek modlu BIOS rus kaynaklı BIOS pek güvenilir değil. Güvenilir nereden bulabiliceğime dair yardım edebilir misiniz? Ekran kartı gelmeden bu problemi çözmem gerekiyor.

Başarılı olduğum takdirde eGPU sürecini buradan paylaşacağım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Saatlerce uğraştım hala olmadı ekran kartını taktığım zaman pc açılmıyor Casper yazısında donup kalıyor DIY setup programı ise eGpu görmüyor taktığım zaman Realtek yazıyor wifi kartının markası bu sanırım whitelist olayı tam çözemedim hala uğraşıyorum
 
Bende denedim kart bilgisayarı açtığım zaman fanları dönmeye başlayarak çalıştı fakat sistem hala var olan grafik kartları üzerinden çalıştı eGPU ile hiç görüntü ve donanım uyarı bildirimi almadım kısacası hiç bi ilerleme kaydedemedim.
 
Bende denedim kart bilgisayarı açtığım zaman fanları dönmeye başlayarak çalıştı fakat sistem hala var olan grafik kartları üzerinden çalıştı eGPU ile hiç görüntü ve donanım uyarı bildirimi almadım kısacası hiç bi ilerleme kaydedemedim.
Modlu BİOS bu konuda tek çare yabancı kaynaklarda da bu şekilde sorun yaşayanlar bu şekilde çözmüş ekran kartının görmeme ve pcı ayarları için unlocked ayarlara ulaşmamız gerekiyor
Bu iş Casper ile yürümüyor 2 gündür gündüzümü geceme kattım çare bulamadım ne varsa denedim tek modlu BİOS kaldı yapmadığım onu da casper için kimse tenezzül edip modlu BİOS yapmaz mecbur g580 ile deneyecem o da başka şehirde bıraktım kargo bekleyeceğim yine kanser eden bir süreç oldu.
 
Son düzenleme:
Postu hortlatıyorum arkadaşlar sonuç ne oldu başarabildiniz mi
Pc m 2670QM i7
A15 pegatron 303 sürümü bios
12 ram
520M ekran kartı

1050Ti takacamda yapıldı mı

Vestel ama casper üretim
 
Malesef ben pes etmiştim. Tekrar uğraşmadım malum cihazlar casper vs olduğu için sürekli bir destek bulamıyoruz. Bu sırada wifi adaptörümü tekrar aktif hale getirebilmek için fazlaca uğraş verdim. Ne yaptığınızı bilerek yapmanızı tavsiye ederim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı