Casper Nirvana NB F650 Gold GTA 5 oynarken FPS 45'ten 17'ye düşüyor

Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ekran Kartı: RX7800XT 16GB
İŞLEMCİ: İ5 14400F
GT940MX i5 8250U 8 GB RAM'li bir sistemim var (laptop). GTA 5 oynarken 2 veya 3 dakika sonra oyun 45 FPS'ten 17'lere kadar düşüyor. Sonra Alt+Tab yapıp masaüstüne dönüyorum sonra tekrar oyunu açtığımda düzeliyor, ama yine aynı sorun tekrarlanıyor. Grafiklerim GeForce Experience uygulamasından optimize edilmiş durumda.

GT940MX i5 8250U 8 GB RAM'li bir sistemim var (laptop). GTA 5 oynarken 2 veya 3 dakika sonra oyun 45 FPS'ten 17'lere kadar düşüyor. Sonra Alt+Tab yapıp masaüstüne dönüyorum sonra tekrar oyunu açtığımda düzeliyor, ama yine aynı sorun tekrarlanıyor. Grafiklerim GeForce Experience uygulamasından optimize edilmiş durumda.

Konuya tam hakim değilim ama eskiden laptopumda da aynı sorun vardı. MUX diye bir anahtarlama teknolojisi geliştirmişler. Sen oynarken dahili ekran kartın ile sürekli geçiş yaptırıyor. Bu da FPS'i yarıya indiriyor. Örneğin; NVIDIA'dan Intel'e geçiyor. Bunun çözümü ya monitör bağlar bypass edersin ve uygulamaların ve oyunların doğrudan ana ekran kartından beslenmesini sağlarsın ya da laptop destekliyorsa BIOS'a girip MUX Switch kapatma ayarını yaparsın.

Konuya tam hakim değilim ama eskiden laptopumda da aynı sorun vardı. MUX diye bir anahtarlama teknolojisi geliştirmişler. Sen oynarken dahili ekran kartın ile sürekli geçiş yaptırıyor. Bu da FPS'i yarıya indiriyor. Örneğin; NVIDIA'dan Intel'e geçiyor. Bunun çözümü ya monitör bağlar bypass edersin ve uygulamaların ve oyunların doğrudan ana ekran kartından beslenmesini sağlarsın ya da laptop destekliyorsa BIOS'a girip MUX Switch kapatma ayarını yaparsın.
Tamamdır. İyi günler

Merhaba. BIOS da MUX Switch gözükmediği için monitör bağladım ama nafile düzelmiyor.

Son düzenleme:
Olmuyordu.

Olmuyordu.
Ya sistemsel bir sorun ya da dediğim gibi işlemcinin ve ekran kartının çok ısınmasından kaynaklı. Bakım iyi yapılmamış olabilir. Birde NVİDİA Denetim masasından 3d ayarlara gelip yüksek performansa alıp aşağıdaki ayarlardan doku kalitesini performnasa alıp güçü maximum performansa çekip dene.

Ya sistemsel bir sorun ya da dediğim gibi işlemcinin ve ekran kartının çok ısınmasından kaynaklı. Bakım iyi yapılmamış olabilir. Bir de NVIDIA Denetim Masası'ndan 3D ayarlara gelip yüksek performansa alıp aşağıdaki ayarlardan doku kalitesini performnasa alıp güçü maximum performansa çekip dene.

Hala aynı. DDU ile temiz kurulum yapmıştım ondan sonra böyle oldu galiba.

Sorunum hala çözülmedi.

Sorunum Hala devam ediyor. Bilgisayarı sıfırladım ama hala devam ediyor

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı