Casper Nirvana NB15.8 BIOS şifresini unuttum

keremphoenix77

Centipat
Daha fazla  
Merhaba,

BIOS şifremi unuttum. Bilgisayarım Casper Nirvana NB15.8. BIOS'a girdiğimde parola istiyor ve ben bilmiyorum. Bilgisayarım laptop oldugu için içini açamıyorum.

İçini açmadan Windows üzerinden nasıl BIOS şifresini sıfırlayabilirim ya da değiştirebilirim?

Merhaba,

BIOS şifremi unuttum. Bilgisayarım Casper Nirvana NB15.8. BIOS'a girdiğimde parola istiyor ve ben bilmiyorum. Bilgisayarım laptop oldugu için içini açamıyorum.

İçini açmadan Windows üzerinden nasıl BIOS şifresini sıfırlayabilirim ya da değiştirebilirim?
İçini açman lazım. PC anakartı gibi pili çıkar ya da pilin kablosu olur onu soketinden çıkar, biraz bekle geri monte et.
Bu arada her sökme işleminden önce ilk olarak bataryayı sökmüş ve adaptörü de çıkarmış olman şart.
Ben yapamam dersen bir bilgisayarcıya götür ücret karşılığı aynısını yaparlar.

Genelde bir çok Casper modelinde alttaki vidalı kapağı açında CPU fan dahil her parçaya ulaşılır. Bütün kasayı sökmen gerekmeyebilir.

İçini açman lazım. PC anakartı gibi pili çıkar ya da pilin kablosu olur onu soketinden çıkar, biraz bekle geri monte et.
Bu arada her sökme işleminden önce ilk olarak bataryayı sökmüş ve adaptörü de çıkarmış olman şart.

Genelde birçok Casper modelinde alttaki vidalı kapağı açında CPU fan dahil her parçaya ulaşılır. Bütün kasayı sökmen gerekmeyebilir.

İçini açamam yani anakart arkası sökülmüyor niyeyse, denedim ve olmadı program ile nasıl yapabilirim - Valorant oynuyor musun bilmem ama **van90030** hatası alıyorum. Onun için BIOS'a girmem lazımmış o yüzden.

Genelde birçok Casper modelinde alttaki vidalı kapağı açında CPU fan dahil her parçaya ulaşılır. Bütün kasayı sökmen gerekmeyebilir.

Bir program ile bootmenü yani BIOS açılıyorsa oradan deneyebilirim. Açılıyor mu?

Merhaba,

0000 yada 1234 denedinmi? Boşuna bende açıp 1234 olduğunu öğrenmiştim şifresini.

İçini açamam yani anakart arkası sökülmüyor niyeyse, denedim ve olmadı program ile nasıl yapabilirim - Valorant oynuyor musun bilmem ama **van90030** hatası alıyorum. Onun için BIOS'a girmem lazımmış o yüzden.

Bir program ile bootmenü yani BIOS açılıyorsa oradan deneyebilirim. Açılıyor mu?
Technopat'da şöyle bir yazı var:
deneyebilirsin.

EK: Arka sökülür, vidalar vardır, bazı modellerde klavyenin altına da vida eklenmiş olabilir.

Technopat'da şöyle bir yazı var:
Deneyebilirsin.

Ek: Arka sökülür, vidalar vardır, bazı modellerde klavyenin altına da vida eklenmiş olabilir.

Evet, CMOS-de animator V2 diye bir uygulama var indirdim.
Fakat bu uygulamanın nasıl kullanılıcağı hakkında 1 gram fikrim yok.
Bir program üzerinden BIOS şifresini kaldırmam mümkün müdür hocam.
Bilgisayara bir zarar gelmesini istemiyorum çünkü.

0000 ya da 1234 denedin mi? Boşuna bende açıp 1234 olduğunu öğrenmiştim şifresini.

Ben kendim şifresini koyduğumu hatırlıyorum.
Format atınca düzelir mi yani.
Bu BIOS ne sıkıntılı işmiş ya.
Çok uğraştırdı beni, konuyu hızlı şekilde çözebilirsek iyi olur.

0000 ya da 1234 denedin mi? Boşuna bende açıp 1234 olduğunu öğrenmiştim şifresini.

Hemen deneyim, şansımızı deneyelim

Bilgisayara herhangi bir zarar gelmesini istemediğimden dolayı, arkasını açmayı korkuyorum.
Bu bilgisayar modelinde iç parçalar sıkışık oldugu için açmak bir tık zor.
Program ile şifreyi sıfırlasak, nasıl olabilir?
Hafta içi aktif olamıyorum hocam
Hızlı halledersek iyi olr.

Evet, CMOS-de animator V2 diye bir uygulama var indirdim.
Fakat bu uygulamanın nasıl kullanılıcağı hakkında 1 gram fikrim yok.
Bir program üzerinden BIOS şifresini kaldırmam mümkün müdür hocam.
Bilgisayara bir zarar gelmesini istemiyorum çünkü.

Ben kendim şifresini koyduğumu hatırlıyorum.
Format atınca düzelir mi yani.
Bu BIOS ne sıkıntılı işmiş ya.
Çok uğraştırdı beni, konuyu hızlı şekilde çözebilirsek iyi olur.

Hemen deneyim, şansımızı deneyelim
Programa ihtiyacım olmadığından hiç kullanmadım, ama böyle bir rehber hazırlayıp Technopat'da paylaşılıyorsa zarar verecek bir şey olamaz, ama her program gibi ne yaptığını bilerek hareket etmelisin.

Programa ihtiyacım olmadığından hiç kullanmadım, ama böyle bir rehber hazırlayıp Technopat'da paylaşılıyorsa zarar verecek bir şey olamaz, ama her program gibi ne yaptığını bilerek hareket etmelisin.

Program hakkında bilginiz var mı, programı indirdim,
de-CMOS64 diye
Bu programı nasıl kullanabilirim?
Yönergeler olarak atabilir misiniz?

Program hakkında bilginiz var mı, programı indirdim,
de-CMOS64 diye
Bu programı nasıl kullanabilirim?
Yönergeler olarak atabilir misiniz?
Anlattım ya hiç kullanmadım. Senin de kolayca bulabileceğin şekilde Technopat üzerinde arama sonucu buldum paylaştım. Eğer fazladan yardıma ihtiyacın varsa moderatörleri etiketleyerek ayrı konu ya da mesaj yaz, yardım iste.

Ayrıca yine arama sonucu olarak:
Youtube videoları: https://www.youtube.com/results?search_query=CMOS-de+animator+V2+
Onlardan Türkçe anlatımlı bir tanesi:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Anlattım ya hiç kullanmadım. Senin de kolayca bulabileceğin şekilde Technopat üzerinde arama sonucu buldum paylaştım. Eğer fazladan yardıma ihtiyacın varsa moderatörleri etiketleyerek ayrı konu ya da mesaj yaz, yardım iste.

Ayrıca yine arama sonucu olarak:
YouTube videoları: https://www.youtube.com/results?search_query=CMOS-de+animator+V2+
Onlardan Türkçe anlatımlı bir tanesi:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Teşekkür ederim
Moderatörleri nasıl etiketleyebilirim?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı