Casper Nirvana Notebook harddisk'i görmüyor

nomad14

Hectopat
Selam arkadaşlar. 6 ay önce Casper Nirvana NB 15.6 aldım. Aldıktan 3 hafta sonra açılışta kendini direk bios'a atmaya başladı ve hiç bir şekilde Windows'a geçemiyordum.

Servise yolladım, laptop'un hard disk'i görmediğini ve bios update yaptıklarını söylediler. 2 hafta önce tekrar aynı sorunu yaptı, tekrar bios update yapıp geri yolladılar.

Notebook'un hdd'yi görmemesine sebep olan ne olabilir ve tekrarlamaması için yapabileceğim bir şey var mı? casper teknik servis'i açıklama konusunda hiç yardımcı olmadı.

Bu sorun tahmin ettiğim kadarıyla yine tekrarlanacak ve 2 hafta notebook'un olmaması işimi engelliyor.

Ayrıca hdd'yi görmediği zamanlarda bu bios update'i kendim nasıl yapabilirim? Gerekli olduğunu bildiğim bios update dosyalarını Casper'dan istedim fakat saçma bahanelerle vermiyorlar.

Teşekkürler şimdiden.

Son düzenleyen: Moderatör:
Casper almamanız baştan bilmeniz gerekirdi. Servise 3'den fazla gitti ise para iadesi için dilekçe verin. Aynı sorundan kaynaklanan 3'den fazla sorunlarda iade hakkın bulunuyor. Ayrıca yeni almışsınız iade şansınız yüksek. Casper dosyaları paylaşmıyor çünkü paylaşma yetkileri yok ve bunu dağıtacağınızdan korkuyor ondan dolayı vermiyorlar.
Casper modelinizi verirseniz iyi olur leptop altında CN ile başlayan model olur ve Aida64 ile anakart modelinizi yazın.

Bir kaç kişinin dediğini dikkate alıp genel bir araştırma yapmadığım için aldım Casper ve asla tekrarlamayacağım bir hata bu. Para iadesi oluyorsa çok iyi olur tekrarlarsa, ben aynı ürünün yenisini verirler diye düşünmüştüm ve gelenine de güvenmem artık diyordum.

Aida64 ile baktım, Anakart kimliği <DMI>, Anakart adına da Casper Nirvana olarak gösteriyor. Notebook modeli de CN.VKY3632E.

- - - Güncellendi - - -

Casper almamanız baştan bilmeniz gerekirdi. Servise 3'den fazla gitti ise para iadesi için dilekçe verin. Aynı sorundan kaynaklanan 3'den fazla sorunlarda iade hakkın bulunuyor. Ayrıca yeni almışsınız iade şansınız yüksek. Casper dosyaları paylaşmıyor çünkü paylaşma yetkileri yok ve bunu dağıtacağınızdan korkuyor ondan dolayı vermiyorlar.
Casper modelinizi verirseniz iyi olur leptop altında CN ile başlayan model olur ve Aida64 ile anakart modelinizi yazın.

Yardımcı olabilecek misiniz? anakart modelini bulmanın başka yolu var mı ayrıca?

Malesef yeterli bilgi değil. CNV olan genelde pegatron veya ECS marka oluyor ve anakart modelleri gerekli. Cnc, cnd gibi olsa idi bios vardı. Maalesef servisten isteminiz lazım dediğim gibi geri iade edin bu gibi sorunlar ilerde daha çok başınıza gelecek başka türlü hatalar ile beraber.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı