Konu bayağa sapmış ama ben de son bir maceramı anlatayım Casper ile. 2000 yılında Celeron 466 MHz işlemcili bir Casper PC ile adım attım bilgisayar dünyasına. Tabi o zamanlar yeterince bilgisayarı bilmediğim için ara sıra bozuyordum mereti. Bir keresinde bir daha bozdum ve servise götürdüm. Bilgisayarın garantisi vardı ve tamir edip geri yolladılar.
Aradan 2 sene geçince bilgisayarın faturası geçti elime. Faturada 64 MB RAM yazıyordu ama bilgisayarı açınca 32 MB saydığını gördüm. Anladım ki teknik servis, ürün garanti kapsamında olmasına rağmen 32 MB RAM'i sökmüştü sistemden. 32 MB RAM de o zamanlar 30$'a denk geliyordu ki bu da servis ücretiydi.
Casper servisleri bugün hala kullanıcının siteminden parça çalabilmekte. Kullanıcılara dandik web kameraları fahiş fiyata satmakta ve ölü pikseli olan LCD ekranları tabiri caizse millete "dayamaktalar".
Anakart olarak piyasadaki en ucuz marka olan Foxconn kullanan, kullanılan RAM'lerin piyasada satılmadığı, fanların da yine en ucuz markalardan seçildiği bilgisayarlar sonuçta Casper masaüstü bilgisayarlar... 16 GB RAM koyup ekran kartı olarak piyasadaki 2 GB RAM'li en düşük ekran kartını kullanmak ancak Casper'ın yapabileceği bir şey.
Bazı kullanıcılar bu RAM olayına o kadar aldanıyor ki, bazen mağazalardaki promotörlerden mailler geliyor, müşteri 1 GB GTX 560 yerine 2 GB GTS 450 almakta ısrar etti diyorlar.
Kısacası Casper pişmanlıktır arkadaşlar. Üstelik artık kıyasıya rekabetin olduğu bir dönemde ben Casper'ın herhangi bir fiyat avantajını da göremedim.