Casper Nirvana S500 açılmıyor

Renz0v

Femtopat
Daha fazla  
Casper Nirvana S500 sahibiyim. Yaklaşık 2 hafta önce bilgisayarımın bataryası şiştiği için değiştirdim. O zamandan beri sorunsuz bir şekilde kullanıyorum. Ancak dün bilgisayarın şarj olmadığını fark ettim. Şarj seviyesi %0'da kalıyor ve güç kablosunu çektiğimde bilgisayar kapanıyordu.

Bataryada bir sorun olduğunu düşündüm, bu yüzden bataryayı söküp tekrar taktım. Ancak bunu yaptığımda batarya adaptörünü ters taktığımı fark ettim. Düzelttiğimde ise bilgisayar açılmadı, sadece şarj ışığı yanıyor ve güç ışığı yanıp sönüyor ama ekran gelmiyor. Bataryada bir sorun olduğunu düşünüp eski batarya ile denedim, ancak sonuç aynı. Bataryayı tamamen çıkardığımda da durum aynı.
Ne yapmam gerek ve ne tür bir sıkıntı oluşmuş olabilir?

Casper Nirvana S500 sahibiyim. Yaklaşık 2 hafta önce bilgisayarımın bataryası şiştiği için değiştirdim. O zamandan beri sorunsuz bir şekilde kullanıyorum. Ancak dün bilgisayarın şarj olmadığını fark ettim. Şarj seviyesi %0'da kalıyor ve güç kablosunu çektiğimde bilgisayar kapanıyordu.

Bataryada bir sorun olduğunu düşündüm, bu yüzden bataryayı söküp tekrar taktım. Ancak bunu yaptığımda batarya adaptörünü ters taktığımı fark ettim. Düzelttiğimde ise bilgisayar açılmadı, sadece şarj ışığı yanıyor ve güç ışığı yanıp sönüyor ama ekran gelmiyor. Bataryada bir sorun olduğunu düşünüp eski batarya ile denedim, ancak sonuç aynı. Bataryayı tamamen çıkardığımda da durum aynı.
Ne yapmam gerek ve ne tür bir sıkıntı oluşmuş olabilir?

Laptopun güç tuşuna 10-15 saniye basılı tutun. Sonra laptopu tekrar açmayı deneyin.

Laptopun güç tuşuna 10-15 saniye basılı tutun. Sonra laptopu tekrar açmayı deneyin.
Birkaç yerde okumuştum bunu, bataryayı sökerek falanda denedim bi sonuç yok. Bir kişi çıplak ayakla toprağa basarak batarya girişini demir bir aletle kurcalanması gerektiği bunun topraklama yapacağını söylemiş bir tek onu denemedim.

Birkaç yerde okumuştum bunu, bataryayı sökerek falan da denedim bir sonuç yok. Bir kişi çıplak ayakla toprağa basarak batarya girişini demir bir aletle kurcalanması gerektiği bunun topraklama yapacağını söylemiş bir tek onu denemedim.

Laptopu farklı bir prizde denedin mi?

Evet tabii ki de denedim farklı bir durum yok. Ben daha çok anakart vs yanması olmuş olmasından korkuyorum.

İlk olarak laptopunuz ile uyumlu farklı bir şarj adaptörü ile deneyin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı