Casper Nirvana S500 oyunlarda düşük FPS

aurax1

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
rx 6600 10gb ryzen 5 5600 16gb ram
Meslek
öğrenci
Arkadaşlar merhaba, bilgisayarım Casper Nirvana S500 işlemcisi Intel i7 10. nesil ekran kartıda MX230. YouTube'da baktığım videolarda insanlar Valorant'a falan yüksek ayarlarda 80FPS alıyorlar ben ise en düşük ayarlarda(çözünürlükte dahil) 60 FPS'yi bırak 30 40'ı görüp takıla takıla oynuyorum. Aldığımızın 4. veya 5. günü abim bilgisayarın klavyesine su dökmüştü ve klavyenin tuşları yumuşamıştı berbat bir hissiyattı ama Online eğitim vs falan bilgisayarı klavye değiştirmek için gönderemedik ve ek olarak ilk geldiği günden beri bilgisayar çok ısınıyordu. O günden sonra bana bu FPS düşüklüğü olmaya başladı gibi geliyor. Teknik desteğe götürsek düzelir mi yardımcı olursanız çok sevinirim iyi günler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Isınma sorunu varmış gibi gözüküyor. İşlemciyi undervolt edebilirsin.
o nedir acaba fikrim yok detaylı açıklayabilirmisin ve evet oyun oynarken aşırı ısınıyor
o nedir acaba fikrim yok detaylı açıklayabilirmisin ve evet oyun oynarken aşırı ısınıyor
ve şöyle soyleyeyim lolde savaş esnasında 15fps ye kadar düşüyor ve oyunlarda ekran kartı ilemi çalışmalı işlemcimi çünkü benimki ekran kartı ile çalışıyor

ve şöyle soyleyeyim lolde savaş esnasında 15fps ye kadar düşüyor ve oyunlarda ekran kartı ilemi çalışmalı işlemcimi çünkü benimki ekran kartı ile çalışıyor
İşlemci yeni nesil laptoplarda çok sıkıntı maalesef, incecik yapacağız diye soğutmadan ödün veriyorlar.
Sonuç ise tam bir hüsran. Oyuncular için tabii ki.
Oyun oynayacaksanız oyuncu dizüstüleri tavsiye ederim, yeni nesiller en hafif işlemde overheat oluyorlar.
Bu sorunu çözmenin 3 yolu var:
1- Undervolt.
2- Denetim Masası üzerinden işlemcinin kullanım yüzdesini kısabilirsin.
3- Harici laptop soğutucu kullanabilirsin.
son birşey sormak istiyorum bu işlem bilgisayara zarar verirmi
Ben laptop kullanırken kullanıyordum yani hayır.

İşlemci yeni nesil laptoplarda çok sıkıntı maalesef, incecik yapacağız diye soğutmadan ödün veriyorlar.
Sonuç ise tam bir hüsran. Oyuncular için tabii ki.
Oyun oynayacaksanız oyuncu dizüstüleri tavsiye ederim, yeni nesiller en hafif işlemde overheat oluyorlar.
Bu sorunu çözmenin 3 yolu var:
1- Undervolt.
2- Denetim Masası üzerinden işlemcinin kullanım yüzdesini kısabilirsin.
3- Harici laptop soğutucu kullanabilirsin.

Ben laptop kullanırken kullanıyordum yani hayır.
peki klavyenin üstüne su dökülmesi durumunda ana karta veya ekran kartı zarar görebilirmi ve tekrardan söylüyorum oyunlarada işlemciyimi kullanmalıyım yoksa ekran kartınımı işlemciyi kullanmak istesemde grafik ayarlarında sadece nvidia mx230 ve intelhd graphics var ne yapmalıyım?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı