Casper Nirvana Tw8 Laptop Gpu Isınma Sorunu

39896

Megapat
Makaleler
8
Merhaba arkadaşlar Casper Nirvana Tw8 laptop'a sahibim özelliklerim aşağıda :

Pentium Dual Core T4200 2.00 Ghz
Nvidia Geforce 9600M GS
3 GB Ram

özelliklerim böyle Advanced SystemCare diye programı indirdim bilgisayarın özelliklerine bakmak için masaüstüne Verimlilik İzleyici diye bir şey geldi ve onda yazan değerler 1.resim deki gibi. Daha sonra test amaçlı CS GO ya girdim ve 30-35 dakika Cs go oynadıktan sonra değerler 2.resim deki gibi oldu GPU değeri aşırı derecede yüksek geldi bana sizce bu neden olabilir ve ne yapmalıyım ?

Şuan oyundan çıkalı 10 dakika falan oldu GPU tekrar 76 derece ye düştü.

Arkadaşlar şu sorunu çözeyim bir şey yanmasın o yüzden konuda hata varsa uyarı almadan düzeltirseniz sevinirim elimden geldiğince düzgün yazmaya çalıştım. :)

Yardım bekliyorum.

Dosya Ekleri

• 2.resim.jpeg
    2.resim.jpeg
    11,8 KB · Görüntüleme: 475
  • 1.resim.jpg
    1.resim.jpg
    11,8 KB · Görüntüleme: 507
94 derece fazla geldi banada. O ekran kartı zaten eski bir ekran kartı. Oyun mutlaka zorlayacaktır. Fan temizliği yapın ve termal macunu yenileyin. Ek olarakta bir soğutucu alın. Başka bir çözüm olacağını zannetmiyorum.

Laptopun içini açmayı hiç bilmiyorum :D Fan derken nereye takacağım ki fanı laptop da :D ve GPU ne oluyor CPU ısınıyor herkes de bende GPU :D

Aida 64 Extreme ile sıcaklıklara bak. Sıcaklık değerleri doğru değil gibi geldi bana. CPU'nun sıcaklığı sabit kalamaz mutlaka ısınır. Bu arada GPU ekran kartının sıcaklığını temsil ediyor. Fan alıp tak demedim. Ek bir soğutucu almanı önerdim.

Aida 64 indiriyorum şuan Laptopun altında yumurta kutusu var 15 TL lik bir laptop soğutucusu alsam güzel olur :D Beklemeye aldım pc yi 25 dakika falan durunca 55 dereceye indi şimdi 62 derece oldu .

Nerden bakıyoruz AIDA64 den sıcaklığa ?

AIDA64 Sıcaklık testi

Dosya Ekleri

• AIDA64.jpeg
    AIDA64.jpeg
    70,6 KB · Görüntüleme: 412
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı