Casper Notebook iATKOS ML2 kurulumunda Sorun

Denoiser

Hectopat
Merhaba. Youtube üzerindeki kurulum videolarınız aracılığıyla uzun süredir yapmak istediğim ama cesaret edemediğim bir işe kalkıştım. Videoların hepsine göz attım detaylıca ama bir türlü yapamadım kurulumu. Virtualbox'da denedikden sonra kurulumu, dmg dosyasını 8gb lık flash belleğe Transmac ile kopyaladım. Anlatılan video lardaki gibi bios ayarlarında ise Fabrika ayarlarını yükledim ve AHCI zaten açık. Diğer videolarda değindiğiniz ayarların hiçbirine rastlamadım notebook'umda yok sanırım.

Boot etmek için yeniden başlatıp flashı taktığımda boot sırasında siyah ekran üzerine ''Operating System not found.'' yazı sı ile karşılaşıyorum.

İçimden bir ümit diyerekten Unibeast ile kurulum rehberindeki adımları izleyerek denedim bu seferde siyah ekran üzerine sadece yanıp sönen bir kısa çizgi '' - '' işaretiyle karşı karşıya kalıyorum. Şu güne kadar okadar memnundum ki notebookumdan şuan Casper pişmanlıktır diyorum içimden. Belki de hata benden kaynaklıdır yardımlarınızı bekliyorum Herkese teşekkürler.

CASPER CN.TKI-2450B NOTEBOOK
  • İşlemci Cinsi : İntel® Core(TM)i5-2450M İşlemci
  • İşlemcı Hızı : İşlemci Hızı 2.50 GHz, İntel Turbo Boost Teknolojisi ile 3.10 GHz'e kadar, 3MB İntel® Akıllı Bellek
  • Wireless : İntel® Wireless Kablosuz Ağ Bağlantısı 802.11 b/g/n
  • Anakart : İntel® HM65 Chipset
  • Bellek : 8 GB DDR3 Bellek
  • Sabit Disk : 500 GB SATA Harddisk
  • Ekran : 15.6" WXGA (1366x768) HD LED Ekran
  • Ekran Kartı : 3 GB DDR3 ATİ HD6610 Ekran Kartı
  • Kamera : 1.3MP Web Camera
  • Optik Sürücü : DVD ± RW DUAL
  • Bluetooth : Var
  • PCI-e Card : Var
  • Kart Reader : Multi Card Reader
  • Usb 2.0 : 3X USB2.0 Port
  • E-Sata : Yok
  • Ses Kartı : Onboard
  • Ağırlık (kg) : 2.5 Kg.
  • Ek Özellikler : HDMI, WiDi Enabled
  • Network Kartı : 10/100 Onboard Ethernet
  • Klavye : Türkçe Q
  • Pil : 8 Cell Batarya

Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdi Casper pişmanlıktır ama bi kere almışsınız. Bize yardımcı olmak düşer :)

iAtkos rehberlerimiz çok eski. Unibeast, yaptığımız en kapsamlı rehberlerden biri ama o da eskidi. İki tane yeni rehber yaptık. Bunlar Mavericks rehberleri. Son sürüm.

PC'ye Mac OS X Mavericks Kurulumu » Technopat

Özellikle bu rehberde çift bootloader olan bir sürüm var. Biriyle boot etmezse diğeri ile boot ediyor:

Dual Boot Windows 8.1 ve Mavericks 10.9.1 Rehberi » Technopat

Bunlara ek olarak BIOS'ta varsa Secure Boot'u kapatın.

Mutlu hackintoshlamalar!

Ahahah :D Teşekkürler güncel bir takipçi olmadığım ifşa olsada sağolun ne yapalım dediğiniz gibi aldık bi kere artık sabahlıcaz sanırım :)

- - - Güncellendi - - -

Screenshot'ta görüldüğü üzere myhack'i kuramıyordum store dan indirmediğim için. Bunun çözümünü biraz search yaparak buldum. Apple menüsünden Sistem Tercihleri>Güvenlik ve Gizlilik sekmesine tıklayın kullanıcı şifrenizi girin ve 2.görselden bakarak ayarları değiştirip sorundan kurtulabilirsiniz. Birde Mavericks'i Store dan indirmiştim. DMG dosyası olarak görünmüyor, uygulama olarak geçiyo. Bi sorun teşkil eder mi acaba ?

xRy0RR.png

kimligi_belirsiz_uyari_02.jpg

Sağolun. Kurulumu tamamladım ama Multi Boot yapamadım. Adımları takip ederken usb belleği seçtim ve EFI klasörü boş çıktı :( Kurulum sonrası notebook un üzerindeki tocuhpad çalışmıyor.

wLdbd1.jpg

Güncelleme yaptığımda veya usb ses kartımın driverını yükleyeceğim zaman ise bu tarz hatalar alıyorum.

xAZ10p.jpg

KlBOLX.jpg

ekZOjW.jpg

xAZ1m0.jpg

Yardım edebilirseniz çok sevinirim.

PC ye dual boot yapmadım. Diski silip üzerine Mavericks kurdum. Yeniden başlattığım zaman bu ekran geliyor her seferinde ve -f -v komutlarını girmediğim zaman boot etmiyor.

1508268_191467147716915_2048002051_n.jpg

Realtek ALC269Q-GR ses kartım çalışmıyor. Kext buldum bunu kext wizard ile yükledim ama bana mısın demedi. Ayriyetten Usb Yamaha Steinberg CI2 ses kartım var. Onu deneyim dedim. Win yüklü başka bir pc'de ses kartının ışığı yanıyor ama mavericks yüklü pc me takınca yanmıyor ışığı? Tocuhpad için teşekkür ederim. :) Dediğiniz kext'i indirip kext wizard ile onu da yükledim ama yine çalışmıyor. :(

Burada yanlış giden epey bişey var. En başta Kext'ler neden yüklenmiyor? Sistem -x ile mi boot ediyor? En başta yanlış olan şey Casper almış olmanız. Başka rehberlere bakın ve rehberleri okumaya devam edin. Sistemin çalışma mantığını anlayınca kurabilirsiniz. Bu rehber epey şey öğretecektir size:

Unibeast ile Hackintosh Rehberi: Mac OS X Mountain Lion Kurulumu » Technopat

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı