Casper Nirvana notebook iATKOS kurulumu

newmacox

Hectopat
İ3 işlemcili yeni aldığım casper nirvana notebook'a iATKOS ml3u kurmak istiyorum. Ekte size bilgisayarın tüm donanım listesini bios özelliklerini gönderiyorum. (uefi9özelliği var sanırım). Sizce kurulabilir mi? Veya siz hangi mcox sürümünü tavsiye edersiniz. Nasıl bir bios ayarı yapmam lazım?
Boot flash hazırlarken transmac programı (videoda gösterdiğiniz gibi) yeterli midir? Yoksa virtualbox sanal mac için bir dizi ayarlardan sonramı boot flash hazırlanır? gerekir mi? Yardımcı olursanız sevinirim?

Ek nasıl konacak formda?

- - - Güncellendi - - -

Rehberde mavericks kurulumundan bahsetmiş. Neden iATKOS kurmunu önermiyorsunuz? Çünkü iATKOS ML3U laptoplar için uygun olduğunu belirtmiştiniz.

(Ayrıca casper laptop hediye geldi ben almadım:))

- - - Güncellendi - - -

Ben notebook'a kurmaya çalıştım. Transmac'te boot usb hazırladım. Bios ayarlarını ahci, uefi enable , gibi şeyleri yaptım. Csm support yes enable dedim. Usb belleği taktım. F12 usb gösterdim. Fakat boot etmedi. Kara ekran 5 dk sonra durdu. Sonra kapattım. Yalnız bios'ta uefi boot seceneğini enable yaptım. Fakat F12 DE uefi usb olarak değilde usb loader olarak çıktı. Birde casper win 8 lerde çakılı bios gönderdiği için herhangi bir boot başka işletim sistemi kurulamıyormuş dediler. Aşılabilecek sorun mu?

Bioa üzerinde security os enabled olarak işaretli sanırsam. Onu disabled yaparak deneyin. Ayrıca mavercik kurulumu sizin için uygundur. İatkos kurup güncelleme sorunları ve diger absürd sorunlar ile uğraşmayın.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı