Casper Pagatron A15 Notebook 64 MB ekran kartı sorunu

Alorns

Hectopat
Casper Pegatron A15 Series Notebook anakartı modeline sahip dizüstü bilgisayarım var. Ekran kartı Intel(R) HD Graphics Family. Normal boyutu 64 MB olarak gözüküyor. Paylaşımla birlikte 1696 MB oluyor ama oyunlarda falan bunu kullanmıyor. 64 MB olarak gözüküyor. Oyunların ekran kalitesi çok kötü oluyor. Bazı oyunlar (PES 2013 gibi) açılmıyor. Paylaşımdan nasıl kullanır? Bi de ben ekran kartımı değiştirmek istiyorum. Değişirmi değişirse ne önerirsiniz. Ben 1 GB ekran kartı taktırmak istiyorum. 150-200 TL civarı bir şey olsun. Şimdiden sağolun :)

Foruma hoş geldin. İlk olarak Casper satın alarak kazıklanmışsın. Casper denilen firma, Pegatron gibi fason firmalara üretim yaptırıp kendi markasıyla satar... Sonrasında ekran kartın çok kötü maalesef. Fakat işlemcinin tam modelini söylersen, ekran kartın işlemcinin içinde olduğu için kartına ait güncel sürücüyü verebiliriz. Yine de performansta büyük bir fark bekleme. Zira ekran kartında önemli olan bellek miktarı değildir. Kartın kaç GB olduğu, satıcılar tarafından ekran kartlarını bilmeyen kullanıcıları kazıklamak için kullanılan bir söylemdir. Sadece GB miktarını bildiğin için sana kar şu kadar GB derler ve sen de kanarsın...

Sonrasında maalesef ekran kartın değişmiyor. Kartın dediğim gibi işlemciye gömülü büyük ihtimalle. Değilse bile anakarta gömülü. Yani her halükarda laptopu değiştirmekten başka hiçbir çaren yok.

Sana sadece güncel sürücü veririz, bu fayda edebilir. Bunun için de dediğim gibi işlemci modelini ve işletim sistemini Bit değeriyle söylemen gerek ;)

İş. Sis. Çekirdek Türü Multiprocessor Free (64-bit).

Ekran kartı paylaşımı neden kullanmıyor peki ? Ekran kartı değişmiyorsa harici olarak bir tane daha ekran kartı taktıramaz mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
İş. Sis. Çekirdek Türü Multiprocessor Free (64-bit).

Bu yazdığından sen bişey anladın mı?

Ekran kartı paylaşımı neden kullanmıyor peki ? Ekran kartı değişmiyorsa harici olarak bir tane daha ekran kartı taktıramaz mıyım?

Paylaşımı kullansa da değişen pek bişey olmayacak. Ekran kartın dünyanın en yavaş, bütünleşik ekran kartlarından biri. Laptoplara maalesef harici ekran kartı takılmıyor. Takılsa bile Thunderbolt portundan takılıyor ki o senin laptopunda yok...

İşlemci modelini öğrenip söylersen en azından sürücüyü güncelleriz, az faydası dokunur.

İşlemci: Core i5, Core i7 gib bir şey olarak geçer.
İşletim sistemi: Windows 7, Windows 8, 32 Bit, 64 Bit olarak geçer.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı