Evet, Thermaltake kendi üretici değil — aynen
Corsair,
NZXT,
Cooler Master, hatta bazı
MSI PSU modelleri gibi. Zaten bu sektörde
OEM'le çalışmak son derece yaygın ve gayet normal.
Önemli olan hangi üreticiyle çalıştığın ve ne talep ettiğindir. Thermaltake'in de “çöp” modelleri var (örneğin Smart serisi). Ama konu
Toughpower GF3,
GF A3,
irgb Plus,
PF1 gibi serilere gelince iş değişiyor.
Özellikle
GF3 750W modeline bir bakmanı tavsiye ederim:
- cwt tarafından üretiliyor (puq platformu)
- %100 Japon kapasitörler
- 80 Plus Gold sertifikası + ATX 3.0 / PCI-e 5.0 uyumu
- Ripple değerleri, voltage regulation sonuçları birçok testte oldukça iyi.
- Cybenetics, hardware busters gibi bağımsız kaynaklarda a-tier'a yakın performans gösteriyor.
Sen kalkıp “c-tier'den farksız” dersen, bu ya güncel testleri takip etmediğini gösterir ya da PSU'lara sadece marka etiketiyle bakıyorsun demektir.
model bazlı yorum yapalım, marka bazlı ezmeyelim. çünkü aynı mantıkla bakarsak Corsair bile sf serisinde top, CV serisinde çöp olabiliyor.
Kısacası PSU işi etikete değil, içerideki PCB tasarımına, bileşene, platforma bakılarak değerlendirilir.
Lafı uzatmadan: Kör fanlık yapmıyoruz, ama her eleştiri de teknik zeminle yapılmalı. Aksi halde sırf "laf sokmak için konuşmak" oluyor. Eleştirilecekse bilgiyle eleştirelim, genellemeyle değil.
Hocam, sanırım konuyu biraz karıştırdınız. Benim ilk mesajım “
alacaksan MSI veya Thermaltake'in kaliteli modellerinden al” şeklindeydi. Yani burada marka tavsiyesi değil,
başlangıç seviyesinde güvenilir modeller için örnek verdim.
Üstüne sizinle aynı şeyi savundum: PSU model bazlı değerlendirilir, marka tek başına bir anlam ifade etmez.
Ancak siz cevap verirken sanki ben "Thermaltake en iyisi, her modeli süper" demişim gibi yaklaşmışsınız. Oysa tam tersi;
Toughpower GF3 gibi modellerin iyi olduğunu, Smart gibi giriş seviye PSU'ların alınmaması gerektiğini özellikle belirttim.
Kaldı ki, MSI örneğini siz verdiniz ama yine siz söylediniz: A600dn alınmaz, evet — ama MSI MAG A850GL alınır mesela. O da MSI. Demek ki marka değil model konuşuyoruz, bunu başından beri söylüyorum zaten.
Sonuç olarak aynı şeyi savunuyoruz ama birbirimizi yanlış anlamışız. Yeni kullanıcılar yanlış yönlenmesin diyorsak, bu işi laf dalaşına çevirmeden model/model yazalım, kaynak paylaşalım, herkes kazansın. Tartışmak için değil, doğru bilgi yaymak için buradayız sonuçta.