Casper PSU alınır mı?

Bütçe
1250

Dedikleriniz anlamsız olmuş. Thermaltake'in bile berbat PSU'ları mevcut. Bu her marka için geçerli. Sırf marka adı var diye PSU alınmaz. PSU seçilirken testlere ve iç bileşen kalitesine bakılması gerek. Markaya değil. Ki zaten Thermaltake PSU üretmiyor hocam.

Bu dedikleriniz neredeyse butun PSU'larda olan seyler enermax PSU kullanıyorum 700W 12v kanalindan 672W veriyor bahsettiginiz korumalarin hepsi var PSU alirken onlardan cok daha onemli bir şey var icerisinde kullanilan malzemenin kalitesi isterse aldığın PSU 1000 watt olsun MSI olsun icindeki kapasitorler bobinler kalitesiz kullanildiysa bir sure sonra sorun cikaracaktir bilgisizce yapilmiz bir yanit olarak karsilayacagim yanitini.

Yani o zaman araştırma yap ama ben hiç bir zaman pişman olmadım aldığım psuyu iyi araştırdım

Ette, PSU konusunda bilgili biri olduğun belli ama söylediklerin zaten bizim anlatmaya çalıştığımız şeyin ta kendisi. Yazdığımız metin temel kullanıcıya hitap ediyordu; her PSU'nun kağıt üzerinde benzer özellikleri sunduğu doğru ama kaliteyi belirleyen şeyin iç bileşenler olduğu konusuna senin kadar biz de hakimiz.

Mesela Thermaltake'in her modeli değil, özellikle Toughpower serileri (GF3, PF1, irgb Plus vs.) ciddi anlamda kaliteli iç bileşenler kullanıyor — %100 Japon kapasitör, yüksek kaliteli MOSFET'ler, hatta çoğu modelde Seasonic'ya da cwt gibi kendini ispatlamış OEM'ler var. Bu da seni 700W yazıp 2 yıl sonra tak diye bırakacak PSU'lardan ayırıyor.
Yani senin söylediğin doğru ama eksik değil; biz zaten onları da kapsayan bir genel övgü yaptık. Ayrıca çoğu kişi PSU alırken içindeki bobine kadar inmiyor, bizim amacımız da farkındalık yaratmak.
Özetle, burada kimse bilgisizce bir şey yazmadı; sadece herkesin anlayacağı dilden anlattık. Senin gibi teknik bilgisi olanlar zaten neyin ne olduğunu biliyor — ama bilmeyenler için PSU'nun dışına değil, içine de bakmak gerektiğini konuşuyoruz. Teşekkürler katkı için ama top bu sefer de bizde

Konuyla cevabınızın ne alakası var hocam .

Açıkladım dikkatlice okuyabilirsiniz Thermaltake ile benim bir iş birliğim yok benim ürünümde değil sadece fikrimi ve düşüncelerimi aktardım.

Bir markaya bu kadar bagli olmayi anlamıyorum yazdiklariniz seylerin hepsi C tier bir PSU'da bulunan seyler Thermaltake'i bu kadar sevme sebebiniz nedir? Yanilmiyorsam PSU ureten bir marka dahi degil ustune etiketini yapistirip satiyor.

Hocam, söylediğiniz yine yanlış. Genelleme yaparak mantıken hatalı bilgi veriyorsunuz. Şimdi konu sahibi sizin ilk yorumunuzu görüp gidip MSI A600dn gibi kötü bir PSU alırsa ne olacak? İlla iç bileşenlerini bilmesine gerek yok evet fakat PSU alırken modelin baz alınması gerek marka değil. Ayrıca örnek gösterdiğiniz modellerin neredeyse hepsi pahalı modeller.

Emin misin hocam. O şekilde demediniz çünkü.

Bu arada A850GL modelide ucuz bulunmadığı sürece alınmaz. İç bileşenleri o fiyat bandındaki modellere göre daha kalitesiz.

Eki Görüntüle 2529237

Emin misin hocam. O şekilde demediniz çünkü.

Bu arada A850GL modelide ucuz bulunmadığı sürece alınmaz. İç bileşenleri o fiyat bandındaki modellere göre daha kalitesiz.
A850GL modelinin fiyatı şu an biraz yüksek kalabilir, bu konuda hemfikiriz. Her zaman PSU alırken sadece teknik özelliklere değil, fiyat/performans oranına da bakmak gerekiyor.

Gerçekten kaliteli iç bileşenlere sahip olsa bile, eğer fiyatı benzer güç ve kaliteye sahip diğer markaların modellerine göre çok yukarıdaysa, mantıklı tercih olmaktan çıkabilir. Örneğin aynı watt ve kalite segmentinde Thermaltake Toughpower GF3 serisi veya Corsair RMx serisi genellikle daha ulaşılabilir fiyatlarda bulunuyor.

Yani;
  • Kalite önemli,
  • Fiyat da önemli,
  • Her zaman “en iyi teknik özellik = en iyi seçim” olmayabiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…