Herkese selam, bu rehberde laptoplara nasıl harici ekran kartı takılacağından bahsedeceğim. Aklınızda bir soru işareti bırakmamaya çalışacağım. Öncelikle bu yönteme eGPU deniyor ve 3 yol mevcut. En önemli söyleyeceğim şey GPU seçimi yaparken CPU'nuzun gücüne göre seçin yoksa darboğaz...
Herkese selam, bu rehberde laptoplara nasıl harici ekran kartı takılacağından bahsedeceğim. Aklınızda bir soru işareti bırakmamaya çalışacağım. Öncelikle bu yönteme eGPU deniyor ve 3 yol mevcut. En önemli söyleyeceğim şey GPU seçimi yaparken CPU'nuzun gücüne göre seçin yoksa darboğaz...
Bende Casper F850'yi e-GPU ile kullanıyorum. Takabilirsin ama RAM'ler en az 8+8 toplam 16 GB olması gerekiyor ve Wi-Fi'ni çıkarman gerekiyor. Wi-Fi yerine USB Wi-Fi dongle alacaksın ya da Ethernet'le kullanacaksın. Eğer ikinci el 3000 TL'ye RX 580 gibi bir ekran kartı bulabilirsen. Şu an için yapacağın masraf en fazla 7500 TL tutar. Eğer RX 580 Takarsan tam kesin olmamakla birlikte RTX 2050'li bir laptop kadar performans alabilirsin.
Bende Casper F850'yi e-GPU ile kullanıyorum. Takabilirsin ama RAM'ler en az 8+8 toplam 16 GB olması gerekiyor ve Wi-Fi'ni çıkarman gerekiyor. Wi-Fi yerine USB Wi-Fi dongle alacaksın ya da Ethernet'le kullanacaksın. Eğer ikinci el 3000 TL'ye RX 580 gibi bir ekran kartı bulabilirsen. Şu an için yapacağın masraf en fazla 7500 TL tutar. Eğer RX 580 takarsan tam kesin olmamakla birlikte RTX 2050'li bir laptop kadar performans alabilirsin.
S 500'ün çoğu modelinde MX 230 ekran kartı olması lazım. Valorant'ı 50-60 fps'te oynatır. Elindeki ekran kartsız modeli mi?
Sağlam bir RX 580 bulabilirsen Çoğu oyunda orta-yüksek grafiklerde 60 fps alırsın. şunu alman gerekiyor bide güvenli bir psu.
S 500'ün çoğu modelinde MX 230 ekran kartı olması lazım. Valorant'ı 50-60 FPS'te oynatır. Elindeki ekran kartsız modeli mi?
Sağlam bir RX 580 bulabilirsen çoğu oyunda orta-yüksek grafiklerde 60 FPS alırsın. şunu alman gerekiyor bir de güvenli bir PSU.
Axle AMD Radeon RX 580 AX-RX580/8GD5P6IP2 8 GB GDDR5 256 Bit Ekran Kartı en iyi özellikleri ve gerçek kullanıcı yorumları uygun fiyatlarla n11'de. Kampanyalı ve uygun fiyatlarla satın al.
Axle AMD Radeon RX 580 AX-RX580/8GD5P6IP2 8 GB GDDR5 256 Bit Ekran Kartı en iyi özellikleri ve gerçek kullanıcı yorumları uygun fiyatlarla n11'de. Kampanyalı ve uygun fiyatlarla satın al.
S 500'ün çoğu modelinde MX 230 ekran kartı olması lazım. Valorant'ı 50-60 FPS'te oynatır. Elindeki ekran kartsız modeli mi?
Sağlam bir RX 580 bulabilirsen çoğu oyunda orta-yüksek grafiklerde 60 FPS alırsın. şunu alman gerekiyor bir de güvenli bir PSU.
Normalde marka çok fark etmiyor sadece araştırman gerekiyor ne sorunları var bazı modeller çok ısınıyor yada Sesli çalışabiliyor. Axle markasını hiç bilmiyorum. Soğutması nasıl? Fanları sesli mi çalışıyor vs. 8 yıllık kart bu bence sıfırı kalmamıştır. Galiba burası sıfır niyetine satıyor. 2. el alman daha ucuz olduğundan iyi olabilir. Mining dönemi de geçeli bayağı oluyor ama 2. elinde mining de kullanılmış olma olasılığı var. Hiç bakım yapılmadan miningde kullanılmış bir ekran kartı bitik durumda olabiliyor. Mining'li ekran kartı nasıl alınır videolarını izleyip öyle 2. elde ekran kartı alabilirsin. Bunlarla uğraşamam diyorsan. Tavsiyem bütçen 4binlere çıkabiliyorsa. 2. el GTX 1660 alman yönünde 4bin küsüre bulunabiliyor olması lazım. RX 580 2. elde uygun fiyatlı ve performansı iyi olduğu için al demiştim. GTX 1660 Ti veya super alma onların darboğaz yapabilme ihtimali var düz 1660 al.
Laptopta i5-10210U varsa bile GTX 1660'ı besleyebilecektir.
Normalde marka çok fark etmiyor sadece araştırman gerekiyor ne sorunları var bazı modeller çok ısınıyor ya da sesli çalışabiliyor. Axle markasını hiç bilmiyorum. Soğutması nasıl? Fanları sesli mi çalışıyor vs. 8 yıllık kart bu bence sıfırı kalmamıştır. Galiba burası sıfır niyetine satıyor. 2. el alman daha ucuz olduğundan iyi olabilir. Mining dönemi de geçeli bayağı oluyor ama 2. elinde mining de kullanılmış olma olasılığı var. Hiç bakım yapılmadan miningde kullanılmış bir ekran kartı bitik durumda olabiliyor. Mining'li ekran kartı nasıl alınır videolarını izleyip öyle 2. elde ekran kartı alabilirsin. Bunlarla uğraşamam diyorsan. Tavsiyem bütçen 4binlere çıkabiliyorsa. 2. el GTX 1660 alman yönünde 4bin küsure bulunabiliyor olması lazım. RX 580 2. elde uygun fiyatlı ve performansı iyi olduğu için al demiştim. GTX 1660 Ti veya super alma onların darboğaz yapabilme ihtimali var düz 1660 al.
Laptopta i5-10210U varsa bile GTX 1660'ı besleyebilecektir.