Casper sessiz mod nedir?

batur07

Hectopat
Casper laptoplarda malum fn+f2 fonksiyonunda sessiz mod bulunmaktadır. Araştırmalarım sonucunda kesin bir bilgiye ulaşamadım, kimi yerde sessiz mod alt fanı çalıştırır böylece daha çabuk soğur ana fan sürekli çalışmaz gürültü çıkmaz diyor kimi yerde fan'ı kapatır hiç bir türlü fan çalışmaz yazıyor. Ancak ben bir sonuca varamadım. Hangi halde çalışır, çalışmaz durumdadır ve işlevi nedir bilgisi olan var mı ?

Son düzenleyen: Moderatör:
O sessiz mod denen şey CPU hızını düşürerek sessiz kalmasını sağlıyor. CPU hızı düşünce ısınma azalıyor, az ısınma=az fan sesi oluyor. Performans düşüşü yaşanıyor. Kısaca gereksiz.

Mesela CPU hızını bende 800 MHZ'ye sabitliyor.

Casper yeni notebook modelleri üzerinde bu modu tüm notebooklarına koyuyor, müşteri temsilcileri ile görüşmeler sonucu sessiz fan değil ana fan yerine alt fanı devreye aldığı biliniyor, müşteri temsilcisinin belirttiğine göre ana fanı kısarak tam ayağınızın altındaki fan görev yapıyor, bunun sonucu sessiz çalışma sağlanıyor.
Denerseniz göreceksiniz alt fandan hava gelecek diğer fandan gelmeyecek, alt fan daha büyük olduğu için direkt olarak sessiz çalışacak.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı