Çözüldü Casper SR001022597 BIOS nasıl güncellenir?

• Konuyu başlatan A F K
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 14
  • Görüntüleme 1.233
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

A F K

Hectopat
Merhaba,

SR001022597 seri numarasına sahip, model numarası chy olan Casper laptopum için BIOS güncellemesi yapmak istiyorum. Ancak, Casper'ın sitesinde BIOS sürücüsü bulunmadığı için müşteri hizmetlerine başvurup BIOS güncelleme talep ettim. Bana bir ZIP dosyası gönderildi, içinde cab ve EXE dosyaları yer alıyor. Müşteri hizmetleri, BIOS güncelleme işlemini şu şekilde açıklamıştı:

BIOS güncelleme talimatları:

1. Ekteki ZIP dosyası ZIP formatından çıkarılır.
  2. Klasörün içerisindeki dosyalar direkt flash diskin içine atılır.
  3. Flash disk takılı iken makine CTRL+Home tuşuna basılarak açılır.
  4. BIOS Update atmaya başlayıncaya kadar basılı tutulur.
  5. Makine kendini resetleyerek BIOS atmaya başlar.
Ancak, bilgisayarımı açarken CTRL + Home tuşlarına basılı tutuyorum, ancak hiçbir görüntü veya işlem gerçekleşmiyor, sadece bilgisayarım açık kalıyor. BIOS güncellemesini nasıl yapabilirim?
Ekte, resimler mevcuttur. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Teşekkürler.

Çözüm

Aradım dedim bozukmu attığınız dosya dedi ki sistemimize kayıtlı bunlar bozuk olmaz dedim peki nasıl yapacağım size verdiğim talimatlar haricinde bilgi veremiyoruz isterseniz servisimize gidebilirsiniz falan dedi çok fiyat yazarlar ve gün içi işlerim var götüremem.
FN ve ESC ile beraber deneyeceğim.

Edit: FN ve ESC ile beraber de olmadı öyle yapınca normal Windows başlatıyor CTRL+Home basılı tutunca Windows başlamıyor veya PC kapanmıyor ama ekrana da görüntü gelmiyor çalışıp ışıklar açık kalıp duruyor acaba görüntü gelmese bile arka planda yüklemeye bir başlıyor bilemedim.

Rufus ile FreeDOS yapıp dosyaları içine atıp bootdan en üste alıp deneyeyim mi?

Denedimde error command bir şeyler dedi bir çözemedim şu BIOS ve GHz sorununu.

Şaka gibi ya cidden USB 2.0 desteklemeyen flash belleğimi 3.0'a taktım ve BIOS güncelleme ekranı geldi güncellendi (ama 1.00.00.CA idi 1.00.01.ca oldu Advanced falan gene kapalı)

Update tamamlandı bu konu böyle çözüldü.

Yani verdikleri talimat doğru arkadaşlar ama 2.0 olmuyorsa 3.0 deneyin.
Casper’ın size gönderdiği talimatlarla eşleşip eşleşmediğini doğrulamak lazım.

ZIP dosyasının içinde BIOS.cap ve DosFlash.exe haricinde başka dosyalar var mı? Özellikle bat dosyası veya EFI klasörü gibi bir şey var mı?

Eğer yoksa USB belleğinizi oluşturma sırasında hata almış olabilirsiniz, bellek formatının FAT32 olduğuna eminiz, değil mi?

64 GB di 28 GB yapıp FAT32'ye formatladım bios.cap ve dosflash.exe haricinde hiçbir dosya verilmemiş Casper'in gönderdiği talimatları yapmaya çalışıyorum ama yok PC açarken basılı tutuyorum ekranda hiçbir hareketlilik yok PC açık durmaya devam ediyor ve 4 tane ışık var en sağ ve en soldaki ışık yanıp sönüyor örnek resim atacağım ama isterseniz video da çekebilirim olmuyor başka yolu vard mıdır acaba?

İsterseniz dosyaları link üzerinden atabilirim.

F2 normal BIOS menüsü oradan yapacaksam nasıl yapacağım? Windows boot gibi mi?

Aynen. BIOS menüsünde "BIOS Update" veya "Update from File" seçeneğini bulun. bios.cap dosyasını seçip güncelleyebilirsiniz.

Eğer bu seçenek yoksa Windows üzerinden dosflash.exe dosyasını çalıştırarak da güncelleyebilirsiniz.

Önceki konuda tüm BIOS resimlerini attım oradan bakabilir misiniz ben dediklerinizi bulamadım ve Windows üzerinden dosflash.exe yi açıyorum (normal ve yönetici olarak açmayı denedim) hata verdi resimlerini atıyorum;

Normal açtım.

Yönetici olarak açtım.

Bana attıkları indirme dosya URL'si.
https://wetransfer.com/downloads/c0...mY2MGQ0Zjg2&t_s=download_link&t_ts=1742803422

Son düzenleme:
Ayıkladım ve klasör içinde bir klasör daha var ve o klasörün içinde de resmini attığım 2 dosya var 2 dosyayı direk attım USB'ye klasör olarak atmadım.

Ayıkladım ve klasör içinde bir klasör daha var ve o klasörün içinde de resmini attığım 2 dosya var 2 dosyayı direk attım USB'ye klasör olarak atmadım.

ZIP dosyasındaki tüm dosyaları çıkarıp, bios.cap ve dosflash.exe dosyalarını doğrudan USB'nin ana dizinine yerleştirin. Klasör yapısını kullanmayın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…