Çözüldü Casper SR001022597 BIOS nasıl güncellenir?

• Konuyu başlatan A F K
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 14
  • Görüntüleme 1.229
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

A F K

Hectopat
Merhaba,

SR001022597 seri numarasına sahip, model numarası chy olan Casper laptopum için BIOS güncellemesi yapmak istiyorum. Ancak, Casper'ın sitesinde BIOS sürücüsü bulunmadığı için müşteri hizmetlerine başvurup BIOS güncelleme talep ettim. Bana bir ZIP dosyası gönderildi, içinde cab ve EXE dosyaları yer alıyor. Müşteri hizmetleri, BIOS güncelleme işlemini şu şekilde açıklamıştı:

BIOS güncelleme talimatları:

1. Ekteki ZIP dosyası ZIP formatından çıkarılır.
  2. Klasörün içerisindeki dosyalar direkt flash diskin içine atılır.
  3. Flash disk takılı iken makine CTRL+Home tuşuna basılarak açılır.
  4. BIOS Update atmaya başlayıncaya kadar basılı tutulur.
  5. Makine kendini resetleyerek BIOS atmaya başlar.
Ancak, bilgisayarımı açarken CTRL + Home tuşlarına basılı tutuyorum, ancak hiçbir görüntü veya işlem gerçekleşmiyor, sadece bilgisayarım açık kalıyor. BIOS güncellemesini nasıl yapabilirim?
Ekte, resimler mevcuttur. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Teşekkürler.

1742829365240.png

Çözüm
Bazı laptoplar BIOS güncellemeyi başlatmak için FN veya ESC tuşlarına da ihtiyaç duyabiliyor. FN ve ESC tuşları ile birlikte CTRL + Home tuşlarını deneyebilirsiniz.

Ek olarakdan ben dosyanın bozuk olduğunu düşünmekteyim. Sistemle uyumsuz dosya da atmış olabilirler, emin olmak lazım.

Aradım dedim bozukmu attığınız dosya dedi ki sistemimize kayıtlı bunlar bozuk olmaz dedim peki nasıl yapacağım size verdiğim talimatlar haricinde bilgi veremiyoruz isterseniz servisimize gidebilirsiniz falan dedi çok fiyat yazarlar ve gün içi işlerim var götüremem.
FN ve ESC ile beraber deneyeceğim.

Edit: FN ve ESC ile beraber de olmadı öyle yapınca normal Windows başlatıyor CTRL+Home basılı tutunca Windows başlamıyor veya PC kapanmıyor ama ekrana da görüntü gelmiyor çalışıp ışıklar açık kalıp duruyor acaba görüntü gelmese bile arka planda yüklemeye bir başlıyor bilemedim.

Rufus ile FreeDOS yapıp dosyaları içine atıp bootdan en üste alıp deneyeyim mi?

Denedimde error command bir şeyler dedi bir çözemedim şu BIOS ve GHz sorununu.

Şaka gibi ya cidden USB 2.0 desteklemeyen flash belleğimi 3.0'a taktım ve BIOS güncelleme ekranı geldi güncellendi (ama 1.00.00.CA idi 1.00.01.ca oldu Advanced falan gene kapalı)

1742837941337.png

Update tamamlandı bu konu böyle çözüldü. 😅

Yani verdikleri talimat doğru arkadaşlar ama 2.0 olmuyorsa 3.0 deneyin.
ZIP dosyasındaki tüm dosyaları çıkarıp, bios.cap ve dosflash.exe dosyalarını doğrudan USB'nin ana dizinine yerleştirin. Klasör yapısını kullanmayın.

O 2 dosyayı doğrudan attım klasör falan atmadım klasörden kopyala yapıştır da yapmadım
Şimdi tekrar kardeşime CTRL+Home basılı tutturup Power tuşuna bastım hala tuşlara basılı tutuyor PC çalışıyor ama ne bir uyarı veriyor ne bir ekran geliyor sadece açık duruyor.

Bazı laptoplar BIOS güncellemeyi başlatmak için Fn veya Esc tuşlarına da ihtiyaç duyabiliyor. Fn ve Esc tuşları ile birlikte Ctrl + Home tuşlarını deneyebilirsiniz.

Ek olaraktan ben dosyanın bozuk olduğunu düşünmekteyim. Sistemle uyumsuz dosya da atmış olabilirler, emin olmak lazım.

Bazı laptoplar BIOS güncellemeyi başlatmak için FN veya ESC tuşlarına da ihtiyaç duyabiliyor. FN ve ESC tuşları ile birlikte CTRL + Home tuşlarını deneyebilirsiniz.

Ek olarakdan ben dosyanın bozuk olduğunu düşünmekteyim. Sistemle uyumsuz dosya da atmış olabilirler, emin olmak lazım.

Aradım dedim bozukmu attığınız dosya dedi ki sistemimize kayıtlı bunlar bozuk olmaz dedim peki nasıl yapacağım size verdiğim talimatlar haricinde bilgi veremiyoruz isterseniz servisimize gidebilirsiniz falan dedi çok fiyat yazarlar ve gün içi işlerim var götüremem.
FN ve ESC ile beraber deneyeceğim.

Edit: FN ve ESC ile beraber de olmadı öyle yapınca normal Windows başlatıyor CTRL+Home basılı tutunca Windows başlamıyor veya PC kapanmıyor ama ekrana da görüntü gelmiyor çalışıp ışıklar açık kalıp duruyor acaba görüntü gelmese bile arka planda yüklemeye bir başlıyor bilemedim.

Rufus ile FreeDOS yapıp dosyaları içine atıp bootdan en üste alıp deneyeyim mi?

Denedimde error command bir şeyler dedi bir çözemedim şu BIOS ve GHz sorununu.

Şaka gibi ya cidden USB 2.0 desteklemeyen flash belleğimi 3.0'a taktım ve BIOS güncelleme ekranı geldi güncellendi (ama 1.00.00.CA idi 1.00.01.ca oldu Advanced falan gene kapalı)

1742837941337.png

Update tamamlandı bu konu böyle çözüldü. 😅

Yani verdikleri talimat doğru arkadaşlar ama 2.0 olmuyorsa 3.0 deneyin.

Son düzenleme:
Çözüm

Aklımın ucundan geçmişti biliyor musunuz? :D Geçmiş olsun diyelim, yönetim görevi dolayısıyla geç döndüğüm için kusura bakmayın. Çözebildiğimize sevindim.

Aklımın ucundan geçmişti biliyor musunuz? :D geçmiş olsun diyelim, yönetim görevi dolayısıyla geç döndüğüm için kusura bakmayın. Çözebildiğimize sevindim.

Çözebildim sağ olun elinizden geleni yaptınız (ama hala o Advanced'e ulaşamadım bir kombinasyon gerekiyor herhalde ghz sorunuda çözülürse tamamdır)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı