Casper Sürekli Mavi Ekran Hatası - atikmpag.sys

ndzlzxczxczxca

Hectopat
Bilgisayarımı başlattığımda ilk şu görüntü çıkıyor:

P_20190518_221950_vHDR_Auto.jpg

Ardından OEM (Casper) logosu, ardından windows başlatılıyor ekranı geliyor. Hemen ardından bilgisayar şu resimde görüldüğü gibi mavi ekran hatası veriyor ve kendisini yeniden başlatıyor:

P_20190518_222028_vHDR_Auto.jpg

Bu döngü, bilgisayarımı kapatmadığım sürece sonsuza dek gidiyor. Bilgisayarı ancak Güvenli Mod'da kullanabiliyorum; ancak onda da hiçbir sürücü çalışmıyor. Yardımcı olursanız sevinirim 👍

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam dediğiniz işlemleri yaptım ama fayda etmedi. Bilgisayarı AMD sürücülerini kurmadan sorunsuz bir şekilde kullanabiliyorum. Ancak bu sefer de aşırı performans düşüşü yaşıyorum ve Aero efektlerini kullanamıyorum. Bu durum ben Windows 10'da iken Chrome'da takılırken aniden meydana geldi. Önce ekran siyah oldu, ardından mavi ekran hatası vermeye başladı. Windows 7'ye geçsem de fayda etmedi. Bildiğim kadarıyla Ekran kartı olmadan hiçbir görüntüyü göremeyiz; ancak ben OEM ekranını, windows başlatılıyor ekranını, BIOS menüsünü ve sürücü yüklenmemiş windows arayüzünü görebiliyorum. Bu sorunun tam nedeni ne olabilir? İşletim sistemiyle ilgisi olduğunu düşünmüyorum.

Bildiğim kadarıyla Ekran kartı olmadan hiçbir görüntüyü göremeyiz; ancak ben OEM ekranını, windows başlatılıyor ekranını, BIOS menüsünü ve sürücü yüklenmemiş windows arayüzünü görebiliyorum. Bu sorunun tam nedeni ne olabilir?
İşletim sistemiyle zaten bir ilgisi yok. Ekran kartınız arızalı. Bu görüntü alamazsınız anlamına gelmiyor. Sürücü kurulmadan GPU hızlandırması devreye girmez. Bu esnada Microsoft'un basit VGA görüntü sürücüsü çalışır, bu sürücü de basit bir şekilde sadece ekrana görüntü vermeye yarar. Bu sürücü ile GPU hızlandırma devrede olmadığından hiçbir efekt, 3D vb. uygulama da çalışmaz.

Kısaca ekran kartını değiştirmeniz gerekiyor.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı