Casper Ultrabook 14 - Phoenix Bios Windows açılmıyor

Ne yaparsam yapayım kesinlikle bios açılmıyor ve malum siyah ekran geliyor. Kasayı açıp tamamen söktüm ve bekledim. Sonra yeniden toparladım. Ancak değişen bir şey yok. Bu bios çökme ekranı. İlgili bios dosyasını cd yada dwd'den arayıp bulamıyor bilgisayar. Phoenix 63 R bios dosyası bu. Casper'ın teknik servisini aradım. Bir bayan açtı. Bios dosyasını istedim. Verdiği cevap traji komik.

Windows 8'de bios dosyası yokmuş. Bir de atarlı ki sormayın, nerdeyse dayak yiyecektim. Gönderin bakalım diyorlar. Son çare göndereceğiz ama yazık. Teknik servise bir bayan koymuşlar o da bence anakart ne bilmiyor. Bios olamayan anakart mı olur! Ayrıca bu yazı ney. Yani bilmeseniz yedirecek. Bilmiyorsan sus değil mi? Bilgisayardan anladığımı sanırdım taki CASPER'a kadar. Senin hayatın senin kazığın..

Win8 için bios dosyası yok demiştir :) En son sürüm bios dosyasını isteyecektin, ancak yine vermeyecektir.
Siz en iyisi garantiside bitmişse bir bilgisayarcıya baktırın. Eğer o da işten çıkamazsa yeni sistem arayışına başlayın.

Konuyu hortlatmış olacağım ama günlerdir benim de kafamı yoran bu konu hakkında bir çözüm buldum umarım sizin de işinize yarar diyerek çözümümü anlatıyorum.
Ucuzdur kelepirdir diyerek ikinci el bir casper aldım. Aldığım güne hala lanet ediyorum. Casper servisine 50'ye yakın mail attım cevap verme tenezzülünde bile bulunmadılar. Sorun aynı sizinki gibiydi. Benim sorunumun kaynağı almış olduğum laptopun sahibinin güvenlik vb sebeplerle harddisksiz olarak ürünü bana satmış olmasıydı. Yabancı win8 forumlarında şölye bir çözüm vardı o da işime yaradı. UEFI windows kullanan laptopların hepsinde de işe yarayacağını düşünüyorum. Tabii bilgisayar bilgisi kısıtlı birisi olarak daha geniş bilgileri sitedeki üstadların vereceğinden eminim.

ADIM1

Şimdi stabil çalışan bir bilgisayarı açıyorsunuz ve şu alttaki adresten kurulum medyası kurulumcusunu indiriyorsunuz ve kuruyorsunuz.
http://go.microsoft.com/fwlink/p/?LinkId=510815

ADIM2
Kurulumdan sonra dil seçeneği çıkıyor onu seçiyorsunuz daha sonra gelen resimde DVD'ye mi yoksa USB medyaya mı hangisine UEFI windowsu indirmek istiyorsanız onu seçiyorsunuz. Bir de illa ki 64 bit olması gerekiyormuş bu UEFIlerin onu da belirteyim.
Sonra windowsun özel sürümü iniyor. İndirdikten sonra USB medyasının içine kurulumu benim 45 dakikamı falan aldı. Biraz antika bizim pc tabii.

Bu işlemler bittikten sonra çalışmayan laptopa USB bellek takılır. Sonra açıldığını görüyorsunuz. Küçükken uykuda altınıza çişinizi kaçırmışçasına bir rahatlık ve huzur ortamı oluşuyor. Sonra internetten windows8 şeriali bulmanız gerekiyor onu da belirteyim. Yoksa kurulum bir adım bile ilerlemiyor. Sonrası bildiğimiz windows kurulum işlemleri.
Yasak mı değil mi bilmiyorum ama konuyu alıntı yaptığım yabancı siteyi de paylaşıyorum
Windows 8 and Windows 8.1 ISO - Download or Create
Şimdi keyifle kurduğum laptopu kullandığımı sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Çünkü aldığım ikinci el casperın klavyesinde çalışmayan tuşların olduğunu bunun yanısıra touch padinin de çalışmadığını öğrenmiş bulunmaktayım. Yani o altıma kaçırdığımdaki huzur ortamı yerini annemin dayağının almasını bir kere daha yaşamış oluyorum nostalji diyorum başka da bir şey demiyorum.
Teknoloji dolu günler, iyi akşamlar dilerim.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı