Casper VIA E30 yanıt vermiyor

Bbuğra

Decapat
Buradan tüm donanımcı telefoncu abilerime kardeşlerime sesleniyorum. Yaklaşık 2 sene önce Casper VIA E30 adında telefonum vardı dokunmatiğinde sıkıntı vardı bir gün oyun oynarken dokunmatiği gitti yan tarafını masaya vurdum ardından dıııt diye ses geldi ekran gitti hatırladığım bu tamirciye gönderdik anakart kırıldı dedi yapamadı. Başka tamirciye verdik yaptı bir şeyler telefonu açmış ama telefon birden kapanıyormuymuş böyle hatırlıyorum öylelikle kaldı olmadı telefon eve geldi anakrta baktım çatlak vs. yok kapattım geri. Bugün otururken ChatGPT yazdım dedi anakarta reflow yapalım 3 dakika ön kısma dairesel hareketler ile fön makinesi ile sıcak hava tuttum arka tarafıda dahil ardından anakartı geri taktım. Güç tuşuna basılı tuttum yanıt yok falan ancak anakartta bir ısınma var. Şarja takıyorum dıııııt diye ince bir ses geliyor bu sefer bataryayı çıkarıp taktım aralıklı diit diit diye bir şey ötüyor anakartta ardından PC'ye taktığımda USB kablo ile PC cihazı algılıyor 3 4 sn sonra aygıt çıkarma sesi gidiyor cihazı algılamıyor sürekli böyle tekrarlıyor. GPT falan dedi softbrick yemişssin yazılımsal sp flash falan yükledik ROM yükledim ancak onda da hata aldım anakartta mi bır sorun var yoksa yazılımdami bilemiyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı