Çözüldü Casper Windows 8.1 UEFI USB bellek boot sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Daha fazla  
Öncelikle merhabalar, benim Windows 8.1 yüklü bir Casper notebookum var ancak UEFI Windows 8.1 değil. Ben UEFI yüklemek istiyorum. Recep beyin verdiği Windows 8.1 İSO kalıbını indirdim ve flash belleğe yazdım uefi şeklinde rufus ile. Biostan mı kaynaklanıyor yoksa flash bellekten mi ? Flash belleğimin markası Toshiba 8 GB. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Nerede takıldığınızı yazarsanız daha rahat yardımcı oluruz. Flash disk'i boot'mu edemidiniz? Boot seçeneklerinde UEFI'mi yok?

Toshiba 8 GB USB bende var (eğer beyaz olanı kast ediyorsanız), her formatımı ben o USB ile atıyorum. Sorunsuz boot edilebiliyor. Sizden kaynaklanan bir sorun olabilir.

UEFİ var usb 3.0 portuna taktım bios güncel olmayabilirmi ondan dolayı olabilir mi ?

Flash diski boot edemedim yani yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.

Yanlış Bilgi
UEFİ var usb 3.0 portuna taktım bios güncel olmayabilirmi ondan dolayı olabilir mi ?

Flash diski boot edemedim yani yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.

Boot menüsüne gelebilmeniz lazım öncelikle. Daha sonra USB'nizi bulup, o şekilde boot etmeniz gerekiyor. Nasıl boot menüsüne geleceğim derseniz:

Boot Menüsü Kısayol Tuşları Veritabanı

--

Eğer bu şekilde boot edemiyorsanız, F8 veya F2 ile, biosa girin. Daha sonra Advanced Settings'den, (Bazı bilgisayarlarda boot'da oluyor, direk girebilirsiniz o şekilde.) Boot Device Priority'e basın. Daha sonra ise 1st Boot Device'ı Floppy Drive olarak kaydedin. (F7 ve F8'i kullanacaksınız.)

UEFI Desteği var casper nirvana cmu serisi.

BİOSA giriyorum usb hdd de flash diskim gözükmüyor.

Eğer gerekirse bios görüntüsünü atabilirim teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı