CAT 6 kablo aldıktan sonra ne yapmalı?

fatih.35

Centipat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, iyi günler. Bir sorum olacak. Benim altyapım VDSL, binamdaki ankastreye gelen hız 65 ama ben bunun kullanamıyorum. Neden diye sorduğumda iç tesisat diyorlar ve bence CAT 6 kablo alacağım. Ama aldıktan sonra ne yapacağımıda bilmiyorum açıkçası. Herhangi bir elektrikçi yapar mı?

Bu kabloyu düşünüyorum. Bunu alsam sadece yeter mi? Ekstradan başka bir şey almam gerekiyor mu ve bunun bir ucunu ankastre çakıp diğer bir ucunu da modeme çaksam yetiyor mu? Bilgilendirirseniz sevinirim iyi Sosyaller.

Son düzenleyen: Moderatör:
CAT 6 masraflı oluyor. 8 telin 6 tanesi kullanılmıyor. Bağlarsanız ise bir artı vermiyor. Kalın kablo düşük direnç olur (iyi iletir) fakat frekansı düşer.
30 Metre AWG 30 çok telli telefon kablosu. Tek tel olarak 0,40 mm veya 0,50 mm iş görecektir.
Ben 28 metre 0,40 mm kullanıyorum. Eksiz olarak kullanın.
Ek yapılması gerekirse soketle veya kabloya pabuç takıp klemens bağlantısı olabilir.

Nasıl yani ben hiçbir şey anlamadım.

Aldığınız CAT6 kablo zaten kesilecek. İç tesisatlık bir şey yoktur hocam. Yani hattınız zayıf.
Apartman tesisatı eski olabilir kablolar hasarlı olabilir.
Modemin hat zayıflaması yazan yerde, en azından upload(Yükleme) in 0,1 gibi bir değerde olması lazım. Downloadın(indirme) ise 0,1 olması çok daha zordur.

Apartman tesisatını düzelttirebilir miyim peki.

T ürk telekom un kutusu apartmanın altında, civarında veya yakınsa tesisat düzeltme işlemi faydalı olabilirdi. Ama siz yine de değiştirin.

Nasıl yapacağım pek bilgim yok da.
Görünüşe göre sinyalde problem var. Bence büyük ihtimal var. CAT6 kabloyu kendiniz çakacaksanız eğer onun pensesinden de alman gerekiyor. Normalde Telekom çalışanları bunun yasak olduğunu söyler, ama hangi kablonun size ait olduğunu anlarsanız çakması çok basit Tabii önce ev içi tesisatın sağlıklı olup olmadığını anlamak gerek. Belki evin içinde ki kabloda problem olabilir, bir ihtimalde bu var. O yüzden boşu boğuna ankastreden gelen kabloyu yenilemiş olma.

Kalın kablodan ziyade kablo kalın ya da ince olmasından çok bakır değeri yüksek olması daha iyi olur diye biliyordum. Ben de zamanında almıştım bu konuyu araştırmıştım önceden ve ona göre almıştım. Bu konularda Türk markası Reçber bayağı iyi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…