Atmaca531
Hectopat
2019'da evime telefon kutusundan 3 kata 26 metre sıfır CAT 6 hat çektim. Kablo binanın dışından evime geliyor. Önceden 80 ila 86 Mbps indirme, 6 ila 14 Mbps yükleme hızı alıyordum. Bir ay öncesine kadar hızım bayağı düştü. Bazı zamanlar 20 Mbps, bazen 50 Mbps hız alıyorum. Kendi kendine düşüyor ve yükseliyor. Sürekli olarak 1-2 saate bir kopma sorunu yaşıyordum. TurkNet ekibi geldi ve bir şeyler yaptı, kopma sorunu düzeldi. Şu an çok fazla kopma yaşamıyorum, günde 2 defa internet kesiliyor ve tekrar bağlanıyor. Ancak hızım eski değerine çıkmıyor. Müşteri hizmetleri ise modemi ve CAT 6 kabloyu değiştirin diyor. Sonuçta ben kaliteli bir CAT 6 kablo taktırdım. Bu kablo 4-5 senede bozulan bir şey mi ki her 5 yılda bir kablo değiştirelim? Taktırdığım usta bile o kabloya kolay kolay bir şey olmaz dedi. Bulunduğum yerde kabloya hasar verecek bir durumda da yok. Kablo sadece yağmur ve kışın soğuk etkisinde kalıyor. Kabloyu incelediğimde ise herhangi bir ezilme veya bükülme olmadığını gördüm. Sapa sağlam duruyor. Kablonun markası estel CAT 6 kablo, UTP 24AWG, 26 metre. TurkNet müşteri hizmetleri binaya kadar 80 Mbps geliyor, ama evime gelmiyor diye sorunun kabloya veya modeme kaynaklandığını söylüyor. TurkNet'in gönderdiği usta bile kablonun sağlam olduğunu söyledi. Ben başka bir modemde denedim, hız yine düşük. Acaba bu sorun neden kaynaklanıyor olabilir?