CAT 6 ve CAT 7

kuzye4

Femtopat
Daha fazla  
Herkese öncelikle iyi bayramlar diliyorum.
Konu şu şekilde aile evinde salondan çalışma odasına kablo çekmek istiyorum alternatif olarak repeater vs. düşündüm ama bütçem buna pek elverişli değil öncelikle CAT 6 ve CAT7 arasında ne fark vardır 10-15mlik bir kablo döşemede sorun yaşar mıyım? Anakartım ile modemin girişnde bir sorun yaşar mıyım? Soket tipi vs. değişiyor mu pek bilmiyorum. CAT6 ve CAT7 hakkında işime yarayacak bilgiler verirseniz sevinirim ekstra olarak kabloyu saklamak için kablo kanalı kullanmak istiyorum nasıl bir ölçüde kanal almam uygun olur?

10 Gigabit internet kullanıyorsan CAT 7 öneririm. Onun haricinde 1 Gigabit için CAT 6 gayet yeterlidir.
Kaçlık bir internet kullandığımı nasıl bilebilirim evde kablosuz kullandığımız için internet aşırı yavaş oluyordu o yüzden range extenders kullandık ama oda çok dalgalanmaya sebep oluyor. aşağıdaki Resimde cat6yı cat7ye tercih ederdim ama ben sağlam olucağını duyduğum ve düşündüğüm için cat7 almayı planlıyordum ev kullanımında hangisini kullanmam gerekiyor hala kafam karışık

Dosya Ekleri

• 1663219650175.png
    1663219650175.png
    246,6 KB · Görüntüleme: 11
Son düzenleme:
Kaçlık bir internet kullandığımı nasıl bilebilirim evde kablosuz kullandığımız için internet aşırı yavaş oluyordu o yüzden range extenders kullandık ama oda çok dalgalanmaya sebep oluyor. aşağıdaki Resimde cat6yı cat7ye tercih ederdim ama ben sağlam olucağını duyduğum ve düşündüğüm için cat7 almayı planlıyordum ev kullanımında hangisini kullanmam gerekiyor hala kafam karışık
Speedtest'den hız testi yap.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı