CAT5 8 pinli kabloyla 1gb/s hız alınır mı?

TheGear

Hectopat
Selam arkadaşlar, bilgisayarımda CAT5 ethernet kablosu kullanıyorum ve 8 pini var. Bildiğim kadarıyla bu kablo 100 Mbps'den fazla veremiyor. Ben bu CAT5 8 pinli ethernet kablosuyla 1 gb/sn alabilir miyim? Yoksa 1gb/sn için CAT8 kabloya mı geçmem gerekli?

Dosya Ekleri

• Ethernet.png
    Ethernet.png
    62,3 KB · Görüntüleme: 147
Hocam sizde 1000 Mbps fiber tarife mi var?

Wikipedia sayfasına bakın, açıklaması var ama 30-36 metre için ve sadece serverlar arasında kullanılmak için. Kesinlikle son kullanıcı ürünü değil. Kullanırsınız ama gereksiz ve çöp bir şey için para ödemiş olursunuz. Sonuçta bilgisayarınızın çıkış desteği ne kadarsa o kadarlık bir iletim olacak. İki tarafın bilgisayarı 1Gbps ise geriye kalan 24Gbps'ye gereksiz para vereceksiniz. Yeni teknoloji daima pahalıdır. CAT6A gayet yeterli Türkiye şartlarında.

Resim ne kadar doğru bilmiyorum ama kabloların sırası bile yanlış zaten.
1598698454684.png

Selam arkadaşlar, bilgisayarımda CAT5 ethernet kablosu kullanıyorum ve 8 pini var. Bildiğim kadarıyla bu kablo 100 Mbps'den fazla veremiyor. Ben bu CAT5 8 pinli ethernet kablosuyla 1 gb/sn alabilir miyim? Yoksa 1gb/sn için CAT8 kabloya mı geçmem gerekli?
Bildiğim kadarıyla dediğin hız için CAT 5 yeterli. CAT 6 kablo 10000 Mbps aktarım sağlıyor.

Wikipedia sayfasına bakın, açıklaması var ama 30-36 metre için ve sadece serverlar arasında kullanılmak için. Kesinlikle son kullanıcı ürünü değil. Kullanırsınız ama gereksiz ve çöp bir şey için para ödemiş olursunuz. Sonuçta bilgisayarınızın çıkış desteği ne kadarsa o kadarlık bir iletim olacak. İki tarafın bilgisayarı 1Gbps ise geriye kalan 24Gbps'ye gereksiz para vereceksiniz. Yeni teknoloji daima pahalıdır. CAT6a gayet yeterli Türkiye şartlarında.

Resim ne kadar doğru bilmiyorum ama kabloların sırası bile yanlış zaten.
Eki Görüntüle 651824

CAT 7 alacağım ben o zaman.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı