Çözüldü CAT5 kablo CAT6 ile değiştirilmeli mi?

• Konuyu başlatan Ron3x
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 7
  • Görüntüleme 117
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ron3x

Hectopat
Daha fazla  
Bina dışından daire içine CAT6 kablo çektirdim, modem bilgisayar arasında CAT5 ethernet kablosu var. Değiştirmeli miyim?

Online oyunlarda ping sorunu olmamasına rağmen, geriye atma gibi sorunlar yaşıyorum. Eski modemimi de değiştiriyorum. Bunlar sorunumu çözer mi? Yardımcı olursanız sevinirim.

Çözüm
CAT5 kağıt üzerinde 1000 Mbps desteklemese de kısa mesafelerde 1000 Mbps destekler. Normal şartlarda kötü bir kablo değil. Ancak imkan varsa CAT6 veya benzer fiyatlara bulabilirseniz CAT7-8 kablo ile değiştirebilirsiniz.
CAT5 kağıt üzerinde 1000 Mbps desteklemese de kısa mesafelerde 1000 Mbps destekler. Normal şartlarda kötü bir kablo değil. Ancak imkan varsa CAT6 veya benzer fiyatlara bulabilirseniz CAT7-8 kablo ile değiştirebilirsiniz.

Çözüm
Modem belki olabilir. Yetersiz bant genişliği olabilir. İleride daha hızlı bir internet kullanabileceğinizi göz önüne alarak kaliteli bir modem tercih edebilirsiniz.
Çok uzun bir zaman daha hızlı internet kullanabileceğimi sanmıyorum yaşadığım yerden dolayı. Modemi en azından yeni bir model ile değiştirerek deneyeceğim.

Umarım düzelir.
Birde başka bir şey soracağım, fikir olması için. Gerçi bunun hakkında yeni konu oluşturmam gerekir mi bilmiyorum ama. Bina dışından çekilen kablonun ucuna takılan modem soketini sadece içindeki 2 kabloya takmışlar. Ufak bir temasta internet gidiyor, modemdeki ışık kırmızıya dönüyor. Bir sorunu mu var yoksa kablonun kalınlığından kastığı için mi oluyor bilemedim.Sizce?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı