CAT5 kablo önerisi

CAT5 ve CAT6 arasında çok büyük bir fiyat farkı yok. Bahsettiğiniz mesafede(20-30 metre) size sunacağı bağlantı hızı olarak da çok fark etmeyecektir. En azından <100 Mbps internet bağlantısı olarak durum böyle.

Uyumluluk diye bir şeyi dert etmenize gerek yok. Zaten her ikisi de uçlarına RJ45 jakı takılarak kullanılacak ethernet kablosudur. Buradaki CAT değişkeni kabloya ilave edilen özellikleri ve içindeki bakır tellerin kalınlığını değiştirmektedir. Örneğini, CAT6 olanlarda, kablonun içinden plastik bir iskelet geçer. Bu parça kabloya direnç kazandırır ve ezilme, bükülme vb. etkilere karşı sağlamlık verir. Öte yandan CAT6 kablonun telleri 23-24 awg kalibresinde olurken, CAT5 olanlarda bildiğim kadarıyla 25-26 awg oluyor. Buradaki awg (american wire gauge) birimi, değeri düştükçe tel kalınlığının arttığını söyleyen bir birimdir. Yani 23 awg olanlar 24-26 olanlarda göre kalın. Bu da daha iyi elektriksel iletim sağlayarak size daha fazla bant genişliğine ulaşmanızı ve mesafeye bağlı kaybı daha düşük tutmanızı sağlar.

Bu mesafede bağlantı hızı olarak ciddi avantaj sağlamamakla beraber sağlamlık açısından CAT6 önerim olur. 23 awg olanlar da iletişim kalitesi olarak 24 awg olanlardan az da olsa öndedir.

Az önce fiyatlara bir bakayım dedim. Şok oldum. 1 ay içinde iki katına çıkmış fiyatlar.
Uygun fiyatlı olarak şunlar var:

30 metre
20 metre

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı