CAT6 Ethernet kablosunun hızları aynı mı?

ege20

Decipat
Daha fazla  
Masaüstü PC alacağım Wi-Fi özelliği yok Wi-Fi adaptörü pahalı, modemden uzaktayım. Ethernet kablosu çekeceğim fakat Ethernet kablosunu elektrikçiye sorduğumda metresi 10 lira olan var 20 lira olan var diyor. Hızı fark ediyor diyor, CAT6 sonuçta hepsi aynı değil mi? Veya Hepsiburada'dan falan mı alayım?

Kablonun dışı sertleşmeden dolayı parçalanıp zamanla 8 adet tel gözükebilir. Türkiye internetinde 100Mbps veya yüksek olan 1 gigabit olsa bile CAT6 kullanmanız gerekiyor. CAT5 bitti artık. 1 Metre CAT5 10 gigabit verebilir. Onun dışında 5 metre CAT6 ile 10 Gigabit veremeyen kablolar var. Veremeyince bir alt hıza düşer. Sizin bilgisayar 1 Gigabit ve Modem 100 Mbps port varsa Bilgisayarda 100 Mbps ye düşer, En kaliteli kablo olsa bile. CAT6 20 Metreye kadar 10 gigabit(10.000Mbps) verebilir. Tabi üreten araştırmacı, kaliteli bir firma ise.

CAT 7 Sunucularda bile az kullanılır.

Kablonun dışı sertleşmeden dolayı parçalanıp zamanla 8 adet tel gözükebilir. Türkiye internetinde 100Mbps veya yüksek olan 1 gigabit olsa bile CAT6 kullanmanız gerekiyor. CAT5 bitti artık. 1 Metre CAT5 10 gigabit verebilir. Onun dışında 5 metre CAT6 ile 10 Gigabit veremeyen kablolar var. Veremeyince bir alt hıza düşer. Sizin bilgisayar 1 Gigabit ve Modem 100 Mbps port varsa Bilgisayarda 100 Mbps ye düşer, En kaliteli kablo olsa bile. CAT6 20 Metreye kadar 10 gigabit(10.000Mbps) verebilir. Tabi üreten araştırmacı, kaliteli bir firma ise.

CAT 7 Sunucularda bile az kullanılır.
20-25 metre alacağım. Metresi 10TL olanı mı 20TL olanı mı aliyim sizce?

Araştırmak lazım tabi. 20-25 metre deyince işler değişti.
Ben bu kablonun 20 metresini ile 10 Gigabit ağda test ettim. Sorun olmadı.
Demek istediğim 1 gigabit hız garanti olur.

Tek-iÅ Cat6 Network Kablosu Rj45 25 Metre
Hocam bir de alacağım bilgisayarın kasasında ethernet girişini bulamadım acaba görseldeki en alttaki giriş mi?

Hocam bir de alacağım bilgisayarın kasasında ethernet girişini bulamadım acaba görseldeki en alttaki giriş mi?
Bir baktım aldığım kasada HDMI'da bulamadım nerede bunlar? Yoksa yok mu? (Thermaltake S200 TG)

Dosya Ekleri

• Screenshot_20241102_074642_Chrome.jpg
    Screenshot_20241102_074642_Chrome.jpg
    111 KB · Görüntüleme: 29
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı