Çok saçma bir fikir ama modemi kısa bir kabloyla ankastreye direkt bağlayıp test etmenizi öneririm.
Aynı sorunlar baş göstermiyorsa kablo değişimi, gösteriyorsa sizle alakalı olmayan bir durum var demektir.
Bu arada modemi kapatıp 2 3 dakika bekledim. İnternet hızım yerine geldi ve henüz kopma yaşamadım kopma yaşanıp düşmüştü, sanırım gerçekten parazitten. Hangi kabloları önerirsiniz en iyisi neyse onu almak istiyorum.
Ankastrede ne gibi bi problem olabilir hocam bu arada bu problem dışında?
Ankastrenin arka tarafında veya alt tarafında bir krone daha olur. TT'den gelen hat oraya bağlanır. Bazen gevşemiş vs. olabiliyor. Sizin tarif ettiğinize benzer sonunlar yaratabiliyor.
Arkadaşlar üstün zekalı elektrikçim ek yapmış, gidip ankastre kutusuna baktım. Türktelekom ekibinin bağladığı ve kesip bıraktığı iki uç çakılmış ve benim kablomu da ona ek yaparak bağlamış arkadaş şaka gibi. Ne elektrik bandı kullanmış ne bişey rüzgar çarpınca değiyor kopmak üzereydi hatta. Bir de en iyi notu almış elinde kepkep i bile olmayan adamlar elektrikçi oluyor şaka gibi. Gittim kendi kablomu çektim ve ankastreye çaktım. Hiç kopma yaşamadım 5 gündür. Bilmeyen de korkmasın yapsın direkt ben de çekiniyordum.
Tek parça, eksiz kablonun önemini bir kez daha anlamış oluyoruz.
Ülkemizde bulunan elektrikçiler maalesef DSL sinyalini, elektrik gibi düşünüyor. DSL sinyalinde doğru yapılmayan eklerin bela olduğunu biliyoruz. Bunu da kanıtlayan bir konu oldu.
Bu mesleği yapanlar arasında az bir kesim hakkıyla yapıyor...