CAT6 internet kablosunda sürekli internet kopuyor

Çok saçma bir fikir ama modemi kısa bir kabloyla ankastreye direkt bağlayıp test etmenizi öneririm.
Aynı sorunlar baş göstermiyorsa kablo değişimi, gösteriyorsa sizle alakalı olmayan bir durum var demektir.

Bunun için elektrikçi çağırsanız pahalıya gelir.
Kepkep çakıcım var ama nasıl çakılır bilmiyorum veya kabloyu oradan nasıl çıkarırım bilmiyorum

Çok basit bir işlem. Sökmekte dert değil, 2 yaşındaki bir bebek bile söker. Bir elinizle kroneyi destekleyip, öbür elinizle sökmeniz lazım.

Takarken de aynı şekilde. Youtube üzerinden bir göz atın. Elimde krone olsa videolu anlatırım da yok.
Anladım ancak zaten 15 metre uzaklıkta ve problem bir kaç saaatte bir olyuor kısacası orada bekleyemiyorum böyle bir şey için...

Anladım ancak zaten 15 metre uzaklıkta ve problem birkaç saaatte bir olyuor kısacası orada bekleyemiyorum böyle bir şey için...

Yak 1'ler ek kısmından mı ayrılıyor o zaman kabloyu düğüm yap ve ek at kablo gergin ise çıkıyor olabilir.

Yak 1'ler ek kısmından mı ayrılıyor o zaman kabloyu düğüm yap ve ek at kablo gergin ise çıkıyor olabilir.
Elektrik bandı ile oldukça iyi tutuyorum öyle bir şey olamaz yani gergin kalmıyor ama mantığınızı anlıyorum, teşekkür ederim

Çok basit bir işlem. Sökmekte dert değil, 2 yaşındaki bir bebek bile söker. Bir elinizle kroneyi destekleyip, öbür elinizle sökmeniz lazım.

Takarken de aynı şekilde. Youtube üzerinden bir göz atın. Elimde krone olsa videolu anlatırım da yok.
Bu arada modemi kapatıp 2 3 dakika bekledim. İnternet hızım yerine geldi ve henüz kopma yaşamadım kopma yaşanıp düşmüştü, sanırım gerçekten parazitten. Hangi kabloları önerirsiniz en iyisi neyse onu almak istiyorum.

Ankastrede ne gibi bi problem olabilir hocam bu arada bu problem dışında?

Yani parazitten mi bahsediyordunuz sadece

Son düzenleme:
Arkadaşlar üstün zekalı elektrikçim ek yapmış, gidip ankastre kutusuna baktım. Türktelekom ekibinin bağladığı ve kesip bıraktığı iki uç çakılmış ve benim kablomu da ona ek yaparak bağlamış arkadaş :D şaka gibi. Ne elektrik bandı kullanmış ne bişey rüzgar çarpınca değiyor kopmak üzereydi hatta. Bir de en iyi notu almış elinde kepkep i bile olmayan adamlar elektrikçi oluyor şaka gibi. Gittim kendi kablomu çektim ve ankastreye çaktım. Hiç kopma yaşamadım 5 gündür. Bilmeyen de korkmasın yapsın direkt ben de çekiniyordum.

Elektrikçi kabloyu tek parça mı çekti?
Tek parça, eksiz kablonun önemini bir kez daha anlamış oluyoruz.

Ülkemizde bulunan elektrikçiler maalesef DSL sinyalini, elektrik gibi düşünüyor. DSL sinyalinde doğru yapılmayan eklerin bela olduğunu biliyoruz. Bunu da kanıtlayan bir konu oldu.

Bu mesleği yapanlar arasında az bir kesim hakkıyla yapıyor...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı